Transferclausule van 200 miljoen voor Twente-huurling: 'Ik hoop hier te groeien'

Transferclausule van 200 miljoen voor Twente-huurling: 'Ik hoop hier te groeien'

Gepubliceerd: zaterdag 26 oktober 2019 om 10:44za 26-10-2019 om 10:44

Oriol Busquets keerde vrijdag terug in de basis van FC Twente in het thuisduel met FC Emmen. De twintigjarige Spaanse controleur erkent dat hij even moest wennen in Enschede.

"De clubs zijn verschillend", zegt Busquets, die zonder familie naar Nederland kwam, tegen de NOS. "Ik ben in m'n eentje, in Enschede. In een appartementje in het centrum. Maar ik voel mij goed hier. Ik ben op m'n gemak. Al is het leven heel anders hier. Het is hier rustiger. En de dagen delen we anders in."

Het spel van de Tukkers toont wel vergelijkingen met wat hij gewend is in Barcelona. "Beide ploegen willen graag de bal. Ik denk dat we goed bezig zijn. Er wordt goed gevoetbald hier." Busquets speelde tegen Emmen als centrale verdediger. "Maar eigenlijk ben ik een verdedigende middenvelder. Zo kan ik veel ballen onderscheppen. Ik moet verdedigend sterker worden. Maar ik ben technisch en fysiek."

Over zijn toekomst valt nog weinig te zeggen. "Dat weet je nooit. Dit jaar ben ik hier en probeer ik de club te helpen. En ik hoop dat de club mij kan helpen door te groeien. Ik hoop veel te leren in de Eredivisie. Daarom ben ik hier." Busquets ligt tot medio 2021 vast in Catalonië. Hij heeft een transferclausule van tweehonderd miljoen euro.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws