Streekderby voor Ajax in de beker, ook uitwedstrijd voor PSV en Feyenoord

Streekderby voor Ajax in de beker, ook uitwedstrijd voor PSV en Feyenoord

02-11-2019 22:23 Laatste update: 22:31
108

De loting voor de tweede ronde van de KNVB Beker heeft een aantal fraaie affiches opgeleverd. Zo speelt Ajax een uitwedstrijd bij de buren van Telstar, gaat Feyenoord in het hoge noorden op bezoek bij Cambuur en PSV gaat naar de Veenendaalse amateurs van GVVV.

Noord-Holland is in december in de ban van het bekertreffen tussen Telstar en Ajax, dat medio december in Velsen-Zuid zal worden gespeeld. Die ploegen werden zaterdagavond aan elkaar gekoppeld voor de wedstrijden in de tweede ronde van het bekertoernooi. Bij Telstar denken ze in ieder geval genoeg voorbereidingen te moeten treffen voor het bezoek van de grote buurman.

PSV gaat op bezoek bij de amateurs van GVVV in Veenendaal, terwijl Feyenoord met Cambuur-uit een pittige loting heeft gekregen. De Leeuwarders zijn momenteel koploper in de Keuken Kampioen Divisie en schakelden een aantal jaar geleden Ajax nog uit in de beker.

Drie van de zestien ontmoetingen zijn volledige Eredivisie-onderonsjes. Zo speelt Willem II thuis tegen Sparta, krijgt FC Groningen subtopper FC Utrecht op bezoek en speelt PEC Zwolle een uitwedstrijd bij Fortuna Sittard.

De volledige loting:

IJsselmeervogels – SteDoCo
Heracles Almelo – FC Dordrecht
Telstar – Ajax
SC Heerenveen – Roda JC
Vitesse – ODIN'59
OFC – Spakenburg
SC Cambuur – Feyenoord
AZ – Groene Ster
Willem II – Sparta Rotterdam
FC Twente – Go Ahead Eagles
Katwijk – TOP Oss
FC Groningen – FC Utrecht
Fortuna Sittard – PEC Zwolle
GVVV – PSV
Excelsior – FC Eindhoven
Sparta Nijkerk – NAC Breda