Advies voor Ten Hag om niet te sleutelen aan opstelling: 'Neres prima in vorm'

Advies voor Ten Hag om niet te sleutelen aan opstelling: 'Neres prima in vorm'

05-11-2019 12:44
40

Ajax-trainer Erik ten Hag moet niet voor Edson Álvarez kiezen in het Champions League-duel met Chelsea. De Mexicaan heeft nog niet aangetoond dat hij van meerwaarde is als verdedigende middenvelder, vindt Arno Vermeulen.

De NOS-commentator ziet liever dat de Amsterdammers in dezelfde opstelling als tegen PEC Zwolle beginnen, dus met Donny van de Beek en Lisandro Martínez als blok op het middenveld. "Om twee redenen. Je kunt dan Neres opstellen, die prima in vorm is. En ook Promes. Je hoeft niemand te offeren", steekt hij van wal bij Voetbalpraat op FOX Sports.

"Maar ik vind ook dat Álvarez helemaal niet heeft aangetoond dat hij daar voor heel veel zekerheid zorgt in het elftal", vervolgt Vermeulen. "Als je een heel goede controlerende middenvelder zou hebben, dan is dat een serieuze overweging in dit soort wedstrijden. Dat je voor je evenwicht zegt ik heb nu een Essien-achtige verdedigende middenvelder, maar die heb ik nog niet gezien in Álvarez. Dan kun je veel beter met Van de Beek spelen."

Kenneth Perez is het daarmee eens, maar zou niet helemaal vasthouden aan de opstelling van Ajax tegen Zwolle. Hakim Ziyech stond op tien in Overijssel. "Je kunt Promes op tien zetten, dan heb je ook ruimte voor Neres. Ik vind ook dat Neres over het algemeen moet spelen. Hij is samen met Promes één van de weinigen die diepte brengt in het spel en hij is in vorm."