'Koeman is eerste optie van FC Barcelona: club gaat niet verlengen met Valverde'

'Koeman is eerste optie van FC Barcelona: club gaat niet verlengen met Valverde'

Gepubliceerd: woensdag 6 november 2019 om 12:10wo 06-11-2019 om 12:10

De druk op Ernesto Valverde is de afgelopen dagen flink toegenomen. FC Barcelona verloor afgelopen zaterdag met 3-1 van Levante en kwam dinsdag niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Slavia Praag in de Champions League. Het Spaanse Marca schrijft woensdag dat Barcelona niet voornemens is om het contract van Valverde te verlengen. Ronald Koeman schijnt de eerste optie te zijn om hem na dit seizoen te vervangen.

Er heerst al langer kritiek op Valverde. Barcelona wist vorig seizoen wel kampioen van Spanje te worden, maar werd in de halve finales van de Champions League uitgeschakeld door Liverpool en verloor de finale van de Copa Del Rey. De club begon dit seizoen eveneens slecht, herpakte zich, maar lijkt weer in een wak te zijn gevallen.

Marca schrijft dat Valverde de twijfels na het Liverpool-debacle niet meer weg heeft kunnen nemen en dat Barcelona op dit moment niet van plan is om zijn aflopende verbintenis te verlengen. Hij ligt nog tot 2020 vast in Spanje. De 55-jarige Spanjaard is simpelweg niet meer in staat om dingen te veranderen binnen de club, zo klinkt het.

Marca laat de naam van Koeman vallen. De Oranje-bondscoach heeft er geen geheim van gemaakt ooit aan de slag te willen in Camp Nou en heeft een Barcelona-clausule in zijn contract, maar die kan alleen geactiveerd worden na het EK van 2020. 'Er is nog niets getekend en hij is zeker niet de enige kandidaat, maar op dit moment is hij wel de eerste optie', schrijft de Spaanse krant over Koeman.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws