Update: 'Ajax negeert herenakkoord en meldt zich in Alkmaar voor Kluiters'

Update: 'Ajax negeert herenakkoord en meldt zich in Alkmaar voor Kluiters'

Gepubliceerd: zaterdag 9 november 2019 om 16:25za 09-11-2019 om 16:25

Met ingang van 1 juli 2019 werd het herenakkoord tussen Ajax, PSV, Feyenoord, AZ, Vitesse en FC Utrecht van kracht. In dit akkoord gaven de clubs aan elkaars jeugdspelers niet meer weg te snoepen, maar bij AZ is met verbazing gereageerd nu Ajax weer op de stoep staat voor een jeugdspeler.

'Wat AZ wil voorkomen, is dat een andere club er tussentijds met de grootste talenten vandoor gaat', zo meldt het NRC. Het is vaak gebeurd en dat is roven, vinden de opleiders in Wijdewormer. In juni vertrokken er nog twee naar Ajax: Kian-Fitz Jim en Rio Hillen. Respectievelijk 15 en 16 jaar oud.

'Zij zouden voorlopig de laatste zijn, dachten ze bij AZ. Per 1 juli 2019 zou immers het herenakkoord ingaan, waarin AZ met Ajax, PSV, Feyenoord, Vitesse en FC Utrecht de afspraak maakte om onderling niet meer actief te scouten. Elkaar talenten afsnoepen, zou verleden tijd zijn.'

'Althans, dat leek zo. Tot hun verbazing werden AZ-bestuurders in oktober opnieuw geconfronteerd met een wens van Ajax om een van de beste jeugdspelers van AZ in te lijven, nog geen vier maanden na het ingaan van het herenakkoord. Ajax meldde zich voor een speler onder de zestien jaar.' Om welke jeugdspeler het gaat maakt de krant geen melding. Ondanks het akkoord zijn jeugdspelers vrij om een overstap te maken, aangezien een verbod in strijd is met de Europese wet voor vrij verkeer voor werknemers.

Update: Het grote talent uit de jeugdopleiding van AZ blijkt centrale verdediger Luuk Kluiters te zijn. Dat meldt Voetbal International na berichtgeving van NRC. AZ is niet blij met Ajax, dat de gemaakte afspraken omtrent het herenakkoord negeert en zich opnieuw in Alkmaar heeft gemeld. Kluiters (16) heeft nog geen contract bij AZ.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws