De Eredivisie-flops: PSV met Sadílek en recordaankoop, schrijnende cijfers Kramer

De Eredivisie-flops: PSV met Sadílek en recordaankoop, schrijnende cijfers Kramer

11-11-2019 11:00
49

Dat was speelronde dertien alweer! Volop tumult, spektakel en kolderieke momenten tijdens de superzondag, maar ook op zaterdagavond gebeurde er genoeg op het hoogste vaderlandse voetbalniveau: PSV bleef dolende, maar ook VVV-Venlo en PEC Zwolle gaven niet thuis. Zij zijn dan ook oververtegenwoordigd in het wekelijkse floplijstje van VoetbalPrimeur.

Dirk Abels (Sparta)
Normaal gesproken één van de stabiele factoren bij de promovendus, maar de rechtsback beleefde zaterdag geen fijne avond in het Abe Lenstra Stadion. Sparta koesterde lange tijd een voorsprong tegen Heerenveen, dat het in de slotfase alsnog omdraaide, nadat Chidera Ejuke twee directe duels met Abels in zijn voordeel besliste. In aanloop naar de winnende goal werd hij op pijnlijke wijze door de benen gespeeld door Ejuke.

Jan-Arie van der Heijden (Feyenoord)
Feyenoord moest noodgedwongen met twee linkspoten centraal achterin spelen, maar trainer Dick Advocaat besloot na rust zelfs om middenvelder Leroy Fer één linie te laten zakken. Van der Heijden hoefde niet meer terug te komen na de rust. Gerehabiliteerd onder Advocaat, maar Jan-Scharie maakte geen beste beurt tegen hekkensluiter RKC.

Steffen Schäfer (VVV-Venlo)
Evert ten Napel heeft al heel wat gezien in zijn lange carrière, maar keek zaterdag zijn ogen uit in Almelo. "Die verdediging is zo slecht, zo zwak, dat kan toch gewoon niet op dit niveau?", riep de ervaren commentator, nadat Cyriel Dessers zich langs de apathische Schäfer worstelde en Heracles' vijfde van de avond maakte. De Belgische spits stal de show met drie treffers, maar kreeg ook alle medewerking van met name Schäfer.

Roel Janssen (VVV-Venlo)
En wat te denken van linksback Janssen? Directe tegenstander Silvester van der Water had de avond van zijn leven en mocht ongehinderd één goal en één assist aan zijn statistieken toevoegen. Janssen kon zijn geschorste concurrent Christian Kum niet bepaald doen vergeten...

Michal Sadílek (PSV)
Natuurlijk speelde hij niet op zijn natuurlijke positie en kon hij niet lekker meedraaien in een soepel draaiend elftal. De twintigjarige Tsjech maakte het echter wel héél bont tegen Willem II: zijn directe tegenstander Ché Nunnely had bij vlagen vrij spel.

Kenneth Paal (PEC Zwolle)
Trainer John Stegeman had nog vijf minuten kunnen wachten tot de rust, maar besloot om nog vóór de pauze in te grijpen. Na veertig minuten lang ballen inleveren, uit positie lopen en voorbijgesneld worden, zat de wedstrijd van Paal erop tegen FC Twente. Extra pijnlijk: Stegeman nam niet eens de moeite om uit de dug-out te komen en zijn linksback een handje te geven...

Yuta Nakayama (PEC Zwolle)
We blijven even bij PEC: wat was Nakayama aan het doen bij de tweede FC Twente-goal? De Japanner had een loodrecht omlaag vallende kopbal van Joel Latibeaudiere voor het wegwerken, maar besloot om onverklaarbare redenen om te bukken en gaf een tegengoal weg. De 'kroon' op een toch al weinig overtuigend optreden.

Danny Post (VVV-Venlo)
De aanvoerder deelde zaterdagavond in de Venlose malaise. Post liep hopeloos achter de feiten aan op het VVV-middenveld, dat keer op keer overlopen werd. In aanloop naar de vierde Heracles-goal van de avond zakte hij letterlijk door zijn hoeven. Om af te sluiten met een positieve noot: gevoel voor zelfreflectie heeft Post in elk geval wel. "Een lusteloze indruk? Ja, die maken we eigenlijk iedere week" en "we zijn gewoon een slap zooitje", zei hij namelijk na afloop.

Jay-Roy Grot (Vitesse)
Keerde deze zomer terug in 'zijn' Arnhem, maar heeft sindsdien vooral het nieuws gehaald vanwege zijn ruzie met Riechedly Bazoer. Vrijdagavond mocht hij Tim Matavz vervangen als spits, maar trainer Leonid Slutsky corrigeerde deze ingreep al na één helft.

Michiel Kramer (ADO Den Haag)
Was al niet de meest populaire voetballer van de Eredivisie en maakte zaterdag in Sittard ook niet veel vrienden. Kramer heeft sinds zijn terugkeer bij ADO twee keer zoveel overtredingen gemaakt als doelpogingen gewaagd. Tegen Fortuna schaafde hij verder aan deze bedenkelijke statistieken – tot afgrijzen van analisten Marco van Basten en Kees Jansma – totdat trainer Fons Groenendijk ingreep: Tomas Necid mocht het na de rust proberen.

Bruma (PSV)
De man die Mateja Kezman na negentien (!) jaar afloste als recordaankoop van PSV. Vier goals en vier assists in twintig officiële optredens: cijfermatig is het niet onaardig, maar voor een Portugees international van vijftien miljoen euro mag toch iets meer verwacht worden. Tegen Willem II was hij goed voor een paar gemiste kansjes, voordat Gastón Pereiro hem kwam vervangen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie