Gemengde reacties bij Ajax na keuze Dest: 'Sommigen vonden het niet leuk'

Gemengde reacties bij Ajax na keuze Dest: 'Sommigen vonden het niet leuk'

Gepubliceerd: donderdag 14 november 2019 om 08:55do 14-11-2019 om 08:55

Laatste update: donderdag 14 november 2019 om 11:08do 14-11-2019 om 11:08

De interlandkeuze van Sergiño Dest zorgde niet alleen op social media, maar ook binnen de spelersgroep van Ajax voor gemengde reacties. De negentienjarige vleugelverdediger uit Almere hakte onlangs de knoop door en besloot voor de Verenigde Staten te kiezen.

Dat nieuws bereikte uiteraard ook de selectie van Ajax, vertelt Dest aan de Amerikaanse tak van FOX Sports. "Sommigen van hen vonden het niet leuk. Anderen feliciteerden me juist, omdat ik mijn hart had gevolgd", aldus de back, die zich niet van de wijs wil laten brengen door negatieve reacties. "Het is mijn beslissing. En als die niet goed uitpakt, moet ik daar zelf maar de gevolgen van ondervinden."

Dest sprak tijdens het maken van zijn keuze met Earnest Stewart: de technisch directeur van de Amerikaanse bond werd geboren in het Brabantse Veghel, maar zou uiteindelijk 101 interlands voor de Verenigde Staten spelen. "Natuurlijk was het goed om te praten met een andere Nederlander met Amerikaanse roots. Uiteindelijk moest ik de keuze zelf maken, maar ik heb naar ieders advies proberen te luisteren."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Dest naar Team USA: een gemis voor Oranje?

(5836 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws