Van den Brom geniet: 'Het is wachten op Owen bij Oranje, de derde Musketier'

Van den Brom geniet: 'Het is wachten op Owen bij Oranje, de derde Musketier'

Gepubliceerd: donderdag 14 november 2019 om 10:00do 14-11-2019 om 10:00

Laatste update: donderdag 14 november 2019 om 10:57do 14-11-2019 om 10:57

FC Utrecht-trainer John van den Brom zal met extra interesse naar de komende interlands van Oranje kijken. De 53-jarige Amersfoorter maakte als trainer van AZ de opkomst van Myron Boadu en Calvin Stengs – inmiddels voor het eerst opgeroepen voor Oranje – van dichtbij mee.

Van den Brom geniet van de twee 'boefjes', vertelt hij aan het Algemeen Dagblad. "Ze wachten met Owen (Wijndal, red.) nog op de derde. Als die er nog bijkomt, zijn De Drie Musketiers compleet. Dat zeiden we altijd bij AZ."

Dat Boadu en Stengs op jonge leeftijd al bij Oranje zijn gehaald, verbaast Van den Brom niets. De twee hebben tijdens hun nog prille carrière al zware blessures moeten overwinnen. "Ze zijn talentvol, maar mentaal hebben ze ook al veel meegemaakt omdat ze hebben moeten terugkomen van vrij ernstige blessures. Het belangrijkste moment is als ze dan weer gaan spelen. Je ziet dat dat zich nu uitbetaalt. Geweldig", toont hij zich lyrisch. "Wat goed is, komt snel", concludeert hij.

Het AZ-duo zou zaterdag of dinsdag voor Oranje kunnen debuteren. Nederland speelt eerst in Belfast tegen Noord-Ierland en sluit daarna de EK-kwalificatiecyclus af met een thuiswedstrijd tegen Estland.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Moeten Boadu en Stengs allebei een kans krijgen in Oranje?

(5424 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws