Update: Cruijff Foundation naar de rechter: vrijdag dient kort geding

Update: Cruijff Foundation naar de rechter: vrijdag dient kort geding

Gepubliceerd: donderdag 14 november 2019 om 14:35do 14-11-2019 om 14:35

Laatste update: donderdag 14 november 2019 om 23:14do 14-11-2019 om 23:14

Een nieuw hoofdstuk in de soap rondom de Johan Cruijff Foundation. De organisatie heeft te kennen gegeven om juridische stappen te ondernemen tegen Auke Kok. De schrijver is de auteur van een nieuwe biografie rondom de Ajax-legende.

In De Wereld Draait Door vertelde Kok over zijn nieuwe biografie over Cruijff en stelde hij op basis van drie onafhankelijke bronnen te weten dat de beste Nederlandse voetballer ooit zichzelf op jaarlijkse basis een miljoen euro uitkeerde. Die geruchten werden niet veel later door Carole Thate, bestuurslid van de Cruyff Foundation, de kop ingedrukt en beschreven als 'erg laag en vals'.

Nu heeft de organisatie middels een statement zichzelf verweerd op de eigen website. 'De Cruyff Foundation heeft nimmer dergelijke betalingen gedaan aan Johan Cruijff. Er is altijd een strikte scheiding geweest tussen de financiën van de Cruyff Foundation en de privé activiteiten van Johan. De Cruyff Foundation is altijd transparant over de inkomsten en de uitgaven. Alle fondsen van de Cruyff Foundation worden te allen tijde ingezet voor de missie om kinderen in beweging te brengen.'

De Johan Cruyff Foundation overweegt juridische stappen te ondernemen na de controversiële uitspraken. 'Jaarlijks wordt het door de externe accountant goedgekeurde jaarverslag gepubliceerd, welke openbaar toegankelijk is. Als Auke Kok de moeite had genomen om contact op te nemen met de Cruyff Foundation, had hij de over de juiste feiten kunnen beschikken. De Cruyff Foundation overweegt juridische stappen.'

Update: De Johan Cruijff Foundation stapt daadwerkelijk naar de rechter naar aanleiding van de uitspraken van Auke Kok. Het kort geding dient vrijdag in Amsterdam, melden het Algemeen Dagblad en Het Parool.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Eredivisie

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws