Van Basten hekelt berichtgeving rondom Van de Beek: 'Waar zijn we mee bezig, man?'

Van Basten hekelt berichtgeving rondom Van de Beek: 'Waar zijn we mee bezig, man?'

Gepubliceerd: zondag 8 december 2019 om 09:26zo 08-12-2019 om 09:26

Laatste update: zondag 8 december 2019 om 10:12zo 08-12-2019 om 10:12

Marco van Basten pleit ervoor Eredivisie-spelers zo lang mogelijk in Nederland te houden. Hij las in de kranten de afgelopen week dat Real Madrid 55 miljoen euro wil betalen voor Donny van de Beek, maar begrijpt niet waarom de Nederlandse media dat nieuws zo groot brengen.

"We moeten blij zijn dat hij in Nederland zit", begint Van Basten aan tafel bij De Eretribune van FOX Sports. "Ik las van de week ook weer dat Van de Beek naar Real Madrid kan voor 55 miljoen? Dan denk ik: waar zijn we nou mee bezig, man? Hou die mensen nou hier, dan kunnen wij leuk voetbal kijken. Daar gaat het toch om?"

Van Basten vindt dat heel Nederland zich niet druk moet maken over zo'n transfer, het is volgens hem aan de speler zelf. "De kranten moeten zich bij wijze van spreken druk maken om die spelers hier te houden. Als jij goed bent en het grote buitenland wacht, is dat prima. Maar hou ze zo lang mogelijk hier, dan genieten wij er toch van?"

De voormalig topspits denkt zelfs dat de media Van de Beek op deze manier aanmoedigen om de overstap te maken. "Hij zal heus op een gegeven moment tegen zichzelf zeggen: ik ga er nu naartoe. Maar dat hoeven wij toch niet aan te gaan moedigen? Dat idee krijg ik hier."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws