Telegraaf hard over wissels Ten Hag: 'Inbrengen blinde vlek De Jong dieptepunt'

Telegraaf hard over wissels Ten Hag: 'Inbrengen blinde vlek De Jong dieptepunt'

Gepubliceerd: maandag 9 december 2019 om 06:49ma 09-12-2019 om 06:49

De Telegraaf heeft maandagochtend kritische noten gekraakt over het wisselbeleid van Ajax-trainer Erik ten Hag. Volgens de ochtendkrant wordt Ajax 'zelden tot nooit sterker' door de vervangingen die de trainer doorvoert.

Vrijdagavond kwam Siem de Jong, bij een 0-1 achterstand tegen Willem II, binnen de lijnen voor Noa Lang. De Telegraaf betitelt de routinier in een analyse als 'blinde vlek' en spreekt van een 'dieptepunt'. 'Van de Beek op tien was een veel logischere oplossing dan met Klaas-Jan Huntelaar en De Jong, twee statische spelers achter elkaar', concludeert men.

De Telegraaf wijst ook naar de beide Champions League-wedstrijden tegen Chelsea. 'Natuurlijk, achteraf kijk je een koe in zijn kont. (…) Maar had Erik ten Hag in het thuisduel met Chelsea (0-1) maar genoegen genomen met één punt en bij 0-0 verdedigend gewisseld.' Op Stamford Bridge stonden centrale verdediger Joël Veltman en Daley Blind na een half uur allebei al op geel. 'Bij de riante voorsprong op Stamford Bridge (1-4), was het beter geweest om één van de twee met geel belaste centrale verdedigers Blind en Veltman naar de kant te halen.'

'Elke ingreep moet een voltreffer zijn'
Dat de twee uiteindelijk tegelijkertijd met rood van het veld moesten, viel Ten Hag volgens de ochtendkrant 'slechts minimaal aan te rekenen'. Feit is echter dat de trainer zich dinsdag geen fouten kan permitteren tijdens het cruciale Champions League-duel met Valencia. 'Nu tijdens het duel met Valencia de hele (voetbal)wereld Ten Hag op zijn vingers kijkt, zal elke ingreep een voltreffer moeten zijn.' Auteur Mike Verweij wijst naar het fatale duel met Tottenham Hotspur vorig seizoen, toen de invalbeurten van Daley Sinkgraven en Lisandro Magallán 'hoogst ongelukkige keuzes bleken'.

Veel zal Ten Hag dinsdag echter niet te kiezen hebben. David Neres en Zakaria Labyad ontbreken sowieso, ook Quincy Promes kampt met een blessure en doelman Andre Onana is een twijfelgeval. Ajax begint om 21.00 uur tegen Los Che en moet één punt halen om te overwinteren in het miljardenbal.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Gaat Ajax overwinteren in de Champions League?

(1505 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws