'Clásico weer op losse schroeven: Barça-Real mogelijk op neutraal terrein'

'Clásico weer op losse schroeven: Barça-Real mogelijk op neutraal terrein'

Gepubliceerd: woensdag 11 december 2019 om 16:26wo 11-12-2019 om 16:26

Laatste update: woensdag 11 december 2019 om 16:29wo 11-12-2019 om 16:29

El Clásico dreigt wederom op losse schroeven te staan. De titanenstrijd tussen FC Barcelona en Real Madrid werd al verplaatst van zaterdag 26 oktober naar woensdag 18 december, maar het doorgaan van de wedstrijd is wederom onzeker.

De politieke onrust in Catalonië – naar aanleiding van opgelegde gevangenisstraffen aan Catalaanse politici – was eind oktober de aanleiding voor het uitstellen van El Clásico. De Spaanse autoriteiten vrezen echter voor nieuwe protestacties: het is de vraag of de openbare veiligheid woensdag gegarandeerd kan worden. Men houdt bovendien rekening met een ontregelde infrastructuur in Barcelona: hierdoor zouden de wedstrijdofficials en de selectie van Real Madrid niet op tijd kunnen arriveren in Camp Nou.

Volgens COPE en El Chiringuito heeft de Spaanse bond inmiddels spoedoverleg gevoerd met vertegenwoordigers van beide clubs en de lokale autoriteiten. De Spaanse media sluiten zelfs niet uit dat beide clubs uitwijken naar neutraal terrein als de een ordelijk verloop in Barcelona niet gegarandeerd kan worden.

Voorlopig ziet het ernaar uit dat FC Barcelona en Real Madrid op 18 december om 20.00 uur aftrappen. In welke speelstad El Clásico in geval van nood afgewerkt kan worden, is nog niet duidelijk.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws