Knappe overwinning Feyenoord op Utrecht, hoofdrol voor arbitrage, prachtige goals

22-12-2019 16:23
334

Feyenoord heeft het voetbaljaar 2019 afgesloten met een knappe overwinning op FC Utrecht. De Rotterdammers werden lang onder de voet gelopen in de Galgenwaard, maar trokken toch aan het langste eind: 1-2.

Feyenoord had in de openingsfase niets te vertellen tegen het veel agressievere Utrecht en kreeg alle hoeken van het veld te zien. De vogelvrije Issah Abass kon al scoren na drie minuten en Gyrano Kerk mikte niet veel later naast. Geheel tegen de verhouding in kwam Feyenoord toch op voorspong in de Galgenwaard. Twee minuten na de misser van Kerk haalde Orkun Kökcü van een meter of 25 geweldig uit. Lang genieten van de voorsprong kon Feyenoord niet, want nog geen minuut later knikte Justin Hoogma hard raak uit een corner: 1-1.

De storm ging wat liggen na de levendige openingsfase, al bleef Utrecht de wedstrijd domineren. Tyrell Malacia moest bij Kerk een keer aan de noodrem trekken, maar ontsnapte aan een strafschop. Diezelfde Malacia liet daarna na om Feyenoord op 1-2 te zetten. Ook Abass was weer gevaarlijk, al had Simon Gustafson daarvoor af moeten drukken.

Feyenoord kwam na de rust opnieuw op voorsprong door Jens Toornstra, die uithaalde na een voorzet op links van Malacia. Paes had geen antwoord op de harde afstandsknal. Utrecht gaf extra gas bij en zette Feyenoord ruim tien minuten met de rug tegen de muur. Dat leverde kansen op van Sean Klaiber (paal) en Gustafson. Tussendoor miste scheidsrechter Björn Kuipers de slaande beweging van Leroy Fer richting Joris van Overeem.

Plots verloor Utrecht de controle over de wedstrijd en kreeg Feyenoord weer kansen om de wedstrijd te beslissen. Luis Sinisterra raakt de paal en Toornstra schoot op de vuisten van Paes. Utrecht moest in de slotfase verder met tien nadat Hoogma de doorgebroken Sinisterra neerhaalde. Uit de vrije trap die volgde kopte Eric Botteghin de 1-3 binnen, maar zijn treffer werd afgekeurd omdat hij buitenspel zou staan. Dat stond hij echter niet, zo bleek uit de herhaling. De VAR greep niet in.

Steven Berghuis kreeg een minuut voor tijd nog een kans op de 1-3, terwijl Utrecht in de blessuretijd gevaarlijk was via Kerk. Gescoord werd er echter niet meer. De comeback van Feyenoord onder Dick Advocaat is compleet na de knappe zege in Utrecht. De Rotterdammers sluiten 2019 af met een vijfde plaats. Utrecht staat zesde.