Ajax wil weer Haagse fans toelaten: 'Los van het feit of ADO dat ook doet'

Ajax wil weer Haagse fans toelaten: 'Los van het feit of ADO dat ook doet'

22-12-2019 20:10
40

Ajax wil komend seizoen weer supporters van ADO Den Haag toelaten. Tijdens onderlinge confrontaties – zowel in Amsterdam als in Den Haag – zijn al jarenlang geen uitsupporters welkom, maar Ajax wil daarin verandering brengen.

Zondagmiddag waren er geen Haagse supporters aanwezig tijdens de 6-1 in de Johan Cruijff Arena, maar als het aan Ajax ligt, zal dat in de toekomst anders zijn. "Wij zijn voornemens dat zij gewoon weer welkom zijn", laat een woordvoerder weten aan het ANP. "Dat staat los van het feit of onze fans wel of nog steeds niet naar Den Haag mogen."

Ajax moet het al sinds 2006 zonder meegereisde fans stellen tijdens bezoekjes aan Den Haag. Beide ploegen troffen elkaar op zondag 6 oktober al: het bestuur van Ajax was toen niet van de partij, uit solidariteit met de geweerde supporters.

Of Ajax-ADO Den Haag volgend seizoen op Eredivisie-niveau gespeeld zal worden, is overigens nog maar de vraag. Na het onderlinge treffen van zondagmiddag gaat ADO als nummer zeventien van de Eredivisie de winterstop in.