Van Dijk met Lahm enige 'dissonant' in France Football-elftal van het decennium

Van Dijk met Lahm enige 'dissonant' in France Football-elftal van het decennium

Gepubliceerd: zondag 29 december 2019 om 13:27zo 29-12-2019 om 13:27

Laatste update: zondag 29 december 2019 om 13:31zo 29-12-2019 om 13:31

Virgil van Dijk heeft een eervolle vermelding van France Football mogen ontvangen. De aanvoerder van het Nederlands elftal is door het medium opgenomen in het elftal van het bijna afgesloten decennium, waarin hij uitkwam voor FC Groningen, Celtic, Southampton en Liverpool.

Van Dijk vormt een centraal duo met Sergio Ramos. De achterhoede heeft sowieso een hoog Real Madrid-gehalte: Marcelo is linksback en Iker Casillas verdedigt het doel. De in 2017 afgezwaaide rechtsback Philipp Lahm is naast Van Dijk de enige speler die nooit in de Primera División heeft gespeeld. Middenvelders Luka Modric, Xavi en Andrés Iniesta en aanvallers Lionel Messi, Cristiano Ronaldo en Neymar blonken namelijk uit bij Real Madrid of FC Barcelona.

Hetzelfde France Football organiseerde onlangs ook de Ballon d'Or-verkiezing, die nét niet door Van Dijk werd gewonnen. Messi kreeg slechts zeven punten meer van de stemgerechtigden en mocht de prestigieuze prijs voor de zesde keer in zijn carrière in ontvangst nemen. Het medium typeert Van Dijk als 'een laatbloeier'. 'Hij werd op relatief late leeftijd ontdekt door Southampton, maar heeft Liverpool en het Nederlands elftal een totaal ander gezicht gegeven.'

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws