'Als ze zo druk zetten, moet Ajax misschien zeggen: we leggen hem op verste man'

'Als ze zo druk zetten, moet Ajax misschien zeggen: we leggen hem op verste man'

04-01-2020 20:00
24

Jan Boskamp was vandaag te gast in de studio van Ziggo Sport om de wedstrijd tussen Getafe en Real Madrid te analyseren. Hij weet dan ook wel waar de gevaren liggen voor Ajax in de Europa League, waar de ploeg van Erik ten Hag Getafe tegenkomt.

"Als ze (Real Madrid, red.) aan de bal zijn, dan gaan Rodríguez (beter bekend als Ángel, red.) en Mata meteen druk zetten. Heel die ploeg doet gelijk mee", vertelt Boskamp in de studio van Ziggo Sport. "Ze stoppen maar niet, dan moeten ze de bal terugspelen."

Boskamp was onder de indruk van de eerste helft van Getafe tegen Real en ziet dan ook waar het gevaar ligt voor Ajax. "Ajax wil van achteruit opbouwen", vervolgt de analist. "Als ze dan ook zo druk zetten, dan moet Ajax misschien zeggen: we leggen hem op de verste man en gaan dan aansluiten. Het is geen schande om af en toe de lange bal te spelen", sluit Boskamp af.

Ajax begint de knock-outfase van de Europa League met de uitwedstrijd bij Getafe, op donderdag 20 februari. Een week later, op 27 februari, volgt de return in de Amsterdam ArenA.