Barnsley blij met komst voormalig PSV'er: 'Een gigantisch getalenteerde speler'

Barnsley blij met komst voormalig PSV'er: 'Een gigantisch getalenteerde speler'

06-01-2020 16:14
33

Voormalig PSV-middenvelder Marcel Ritzmaier vertrekt naar het Championship. De Oostenrijker speelde na zijn vertrek bij PSV in zijn geboorteland voor Wolfsberger AC en speelt vanaf januari voor Barnsley.

Ritzmaier kwam in 2010 naar PSV, maar groeide in Eindhoven nooit uit tot onbetwiste basisspeler. Na verschillende uitleenperiodes bij onder meer SC Cambuur, NEC en Go Ahead Eagles, vertrok de middenvelder transfervrij naar Wolfsberger AC. Hier wist hij zich in een jaar weer in de kijker te spelen bij andere clubs. Maandag werd zijn overgang naar Engeland beklonken.

"Ik ben erg blij met mijn overstap naar Barnley en kijk ernaar uit in Engeland te spelen", vertelt hij op de clubwebsite. "Ik heb 8,5 jaar in Nederland gespeeld en ook in de Europa League, dus ik hoop dat ik wat ervaring mee kan brengen", aldus de 26-jarige Ritzmaier.

De CEO van Barnsley, Dane Murphy, is blij met de komst van de Oostenrijker. "Marcel is een gigantisch getalenteerde speler met een achtergrond in de hoogste divisies van het Europese voetbal. Barnsley is gelukkig dat zijn diensten zijn veiliggesteld, aangezien een aantal clubs in de top divisies van Europa ook interesse hadden." Ritzmaier tekent een contract tot medio 2022 in Engeland.