FC Utrecht blij met Zoet: 'Een jongen die te goed is om op de bank te zitten'

FC Utrecht blij met Zoet: 'Een jongen die te goed is om op de bank te zitten'

Gepubliceerd: woensdag 15 januari 2020 om 08:13wo 15-01-2020 om 08:13

FC Utrecht-trainer John van den Brom is blij met de komst van Jeroen Zoet. De PSV-keeper komt op huurbasis naar de Domstad, nadat bekend werd dat Maarten Paes er lang uitligt met een schouderblessure.

De blessure van Paes, die waarschijnlijk maanden langs de kant staat, was een klap voor Van den Brom. "Daarop moesten we anticiperen. We zijn onszelf gaan oriënteren en daar kwam maar één iemand uit", vertelt de trainer aan De Telegraaf. "We hebben contact gelegd en het ging heel snel. Ik heb Jeroen zelf gesproken en in dat gesprek maakte hij een heel gretige indruk. Dit is een jongen die te goed is om op de bank te gaan zitten. Hij wil spelen en die ambitie spatte uit zijn ogen."

Zoet kwam tijdens het trainingskamp van PSV in Qatar niet in actie, terwijl dat wel de bedoeling was. Hij had last van een lichte blessure, dus Van den Brom wilde eerst weten hoe het ervoor stond met de fysieke gesteldheid van de keeper. "Jeroen heeft me verzekerd dat hij fit is en vrijdag tegen PEC Zwolle kan keepen", aldus de coach.

Ook directeur voetbalzaken Jordy Zuidam is blij met de komst van Zoet. "Normaal richt je je niet op een keeper als Jeroen Zoet, omdat dat een kaliber is waarvan je niet weet of dat haalbaar is. Maar hij had een goed gevoel bij FC Utrecht en alles is snel gegaan. Ik ben er trots op dat dit is gelukt", stelt Zuidam.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaat Jeroen Zoet zich bij FC Utrecht weer herpakken?

Ja
81%
Nee
19%
(3145 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws