Zoet 'wist hoe het zat' bij PSV: 'Dan moet je egoïstisch zijn, voor jezelf kiezen'

Zoet 'wist hoe het zat' bij PSV: 'Dan moet je egoïstisch zijn, voor jezelf kiezen'

Gepubliceerd: donderdag 16 januari 2020 om 07:34do 16-01-2020 om 07:34

Jeroen Zoet deelt nog een klein tikje uit aan PSV, nadat hij op huurbasis vertrok naar FC Utrecht. Volgens coach Ernest Faber lag de keepersstrijd tussen Lars Unnerstall en de Nederlandse doelman nog helemaal open in Eindhoven, maar hier is Zoet het niet mee eens.

Zoet kreeg het gevoel dat de keepersstrijd juist wél gestreden was en dat hij in de tweede seizoenshelft op de bank plaats had moeten nemen, maar de sluitpost verwijt PSV niets. "Ik hoef ook geen klappen na te geven", laat hij weten in gesprek met De Telegraaf.

Volgens verschillende media kon Zoet het niet goed vinden met keeperstrainer Ruud Hesp. Het zou een van de redenen zijn geweest om de overstap naar Utrecht te maken. "We hebben zesenhalf jaar samengewerkt, hebben prijzen gewonnen, zijn kampioen geworden, hebben Champions League gehaald. Dus we hebben ook een fantastische tijd gehad", vertelt Zoet over zijn relatie met Hesp. "Maar in het voetbal gaat het ook wel eens wat anders. Dan moet je soms egoïstisch zijn en voor jezelf kiezen. Dat heb ik gedaan."

Verder wil Zoet niet op de kwestie ingaan. "Ik ga niet met modder gooien. Ik sta nog steeds onder contract bij PSV en ben de club dankbaar dat ze hieraan hebben meegewerkt." Hij ziet Utrecht niet als een stap terug. "Nee, zo zie ik het niet. PSV speelt in de competitie en de KNVB-beker en FC Utrecht speelt ook in de competitie en de KNVB-beker. Het is niet zo dat ik nu Europees voetbal ga missen. Ik zie het vooral als een uitdaging om weer minuten te maken", sluit Zoet af.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws