VVV hoopt met nieuwe spits op stunt tegen PSV: 'Vertrouwen dat we kunnen verassen'

VVV hoopt met nieuwe spits op stunt tegen PSV: 'Vertrouwen dat we kunnen verassen'

Gepubliceerd: donderdag 16 januari 2020 om 12:05do 16-01-2020 om 12:05

VVV-Venlo hervat de Eredivisie zondag met een thuiswedstrijd tegen PSV, een speciaal duel voor manager voetbal Stan Valckx en assistent-trainer Luc Nilis. Het tweetal speelde jarenlang voor de club uit Eindhoven.

Ondanks het verleden bij PSV is Nilis uit op een stunt tegen zijn voormalig werkgever, zo valt te lezen op de clubwebsite. "Op het moment dat de wedstrijd is begonnen dan tellen voor mij alleen de drie punten voor VVV. We zullen er bovenop moeten zitten en scherp en kort moeten spelen, dat is de manier hoe je topclubs zoals PSV moet aanpakken."

Ook Stan Valckx kent zondag geen enkel medelijden met PSV. Zijn club VVV kan de punten immers goed gebruiken, aangezien de Limburgers momenteel op de zestiende plaats staan met slechts vijftien punten. "Ik gun PSV het allerbeste, maar ik heb er vertrouwen in dat we zondag kunnen verrassen. Het zal ook broodnodig zijn om links en rechts punten te sprokkelen, niet alleen tegen de kleinere maar ook tegen de grotere ploegen, zoals PSV."

Tegen PSV gaat VVV mogelijk aantreden met Oussama Darfalou, die zijn debuut kan maken voor de club uit Venlo. De spits wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van Vitesse en heeft in Nilis een voormalig topspits als leermeester. "Het is een voordeel dat hij net zoals Luc heel goed Frans spreekt. Het is belangrijk dat hij in bepaalde situaties terug kan vallen op Luc en we hopen dat hij zijn kwaliteiten bij ons kan laten zien", aldus Valckx.

Poll

Kan VVV stunten tegen PSV?

(906 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws