Locadia adviseert Koeman: 'Laten zien dat hij niveau aankan, ook bij Nederland'

Locadia adviseert Koeman: 'Laten zien dat hij niveau aankan, ook bij Nederland'

Gepubliceerd: donderdag 16 januari 2020 om 23:10do 16-01-2020 om 23:10

Laatste update: donderdag 16 januari 2020 om 23:27do 16-01-2020 om 23:27

De kans is aanwezig dat Steven Bergwijn zondag als spits begint bij PSV. Hij lijkt op tijd fit voor het duel in Venlo en coach Ernest Faber heeft er vertrouwen in dat hij de rol als centrale aanvalsleider goed op zich kan nemen. Jürgen Locadia denkt daarnaast dat Bergwijn die rol op het EK ook op zich kan nemen bij Oranje.

"Hij is een Romario-achtige spits", begint Faber in gesprek met De Telegraaf. "Met Romario heb ik lang geleden nog getraind en daar doet hij me aan denken als ik hem bezig zie. Hij heeft een beetje dezelfde lengte, ook van die grote bovenbenen en is heel explosief."

Er werd verwacht dat de wedstrijd tegen VVV te vroeg zou komen voor Bergwijn, maar Faber heeft er vertrouwen in dat hij kan starten aankomende zondag. "Steven is een serieuze optie. Hij kan daar erg goed spelen en is een jongen die van daaruit ook een beetje zal gaan zwerven. Hij is beweeglijk, dynamisch vanaf welke positie hij ook komt, comfortabel aan de bal in de kleine ruimte en fysiek sterk. En hij is levensgevaarlijk in de diepte."

Oranje
Mochten de prestaties van Bergwijn in de spits goed zijn, dan zal ook bondscoach Ronald Koeman daar met een tevreden gevoel naar kijken. Door de blessures van Memphis Depay en Donyell Malen is de spits op het EK van aankomende zomer nog een vraagteken. Voormalig PSV-spits Jürgen Locadia ziet gelijkenissen tussen Depay en Bergwijn. "Ze zijn allebei heel veelzijdig, kunnen op alle posities voorin spelen. En ze kunnen allebei een mannetje passeren. Stevie heeft laten zien dat hij een hoog niveau aankan, ook al bij het Nederlands elftal. Op het EK kom je natuurlijk serieuze tegenstanders tegen. Dat kan hij zeker aan. Ook in de spits."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws