Gaari kijkt wereldgoal dagelijks terug: 'Had niet door hoe speciaal het was'

Gaari kijkt wereldgoal dagelijks terug: 'Had niet door hoe speciaal het was'

Gepubliceerd: vrijdag 17 januari 2020 om 12:40vr 17-01-2020 om 12:40

Laatste update: vrijdag 17 januari 2020 om 13:09vr 17-01-2020 om 13:09

Juriën Gaari leeft momenteel zijn jongensdroom. Met een cruciale wereldgoal op de Gold Cup werd hij de held van Curaçao en daar geniet hij nog dagelijks van.

De verdediger van RKC kwam in de zomer van 2018 over van Kozakken Boys en zag vervolgens al zijn dromen in rap tempo uitkomen. "De dromen die ik als kleine jongen had, zijn uitgekomen. In sneltreinvaart, in één lange en stijgende lijn", concludeert Gaari in gesprek met Voetbal International. "Al moet ik zeggen dat vooral de mensen om me heen dat merken, mijn vrienden en familie. Zij staan er – veel vaker dan ik – bij stil dat het allemaal wel heel snel gaat."

In de zomer van 2018 was Gaari nog amateur, inmiddels speelt hij bij RKC in de Eredivisie en mag hij zich international van Curaçao noemen. Nadat hij bij RKC vrijwel alles speelde in de Keuken Kampioen Divisie mocht hij mee naar de Gold Cup, waar Curaçao vriend en vijand verbaasde. De ploeg haalde de kwartfinale van het toernooi, met dank aan Gaari. Tegen Jamaica moest er minimaal een punt worden gepakt om de kwartfinale te bereiken, maar de ploeg stond lange tijd achter. Totdat Gaari in de laatste minuut van het duel opstond en heel Curaçao in extase brengt met een fabelachtig afstandsschot. "Ik had op dat moment niet door hoe speciaal het was. Ja, een wereldgoal waardoor we historie schreven."

Pas later kwam het besef bij Gaari, die voor een nationaal volksfeest zorgde met zijn treffer, die hij naar eigen zeggen elke dag wel een keertje terugkijkt. "Later kregen we ook allemaal video’s doorgestuurd van vrienden en familie, van het feest op Curaçao. Een neef van me belde me direct na de wedstrijd op om te vertellen wat we allemaal hadden losgemaakt thuis. Toen kreeg ik pas goed in de gaten wat ik had gedaan."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws