Achahbar kiest voor Roemeens avontuur na razendsnel vertrek bij Dordrecht

Achahbar kiest voor Roemeens avontuur na razendsnel vertrek bij Dordrecht

18-01-2020 13:17
22

Anass Achahbar heeft na zijn vertrek bij FC Dordrecht onderdak gevonden in Roemenië. De 26-jarige aanvaller gaat aan de slag bij Sepsi OSK, de nummer acht van het Oost-Europese land. Hij tekent een contract voor anderhalf jaar.

Dordrecht nam begin 2020 al na drie maanden afscheid van Achahbar, die namens de Schapekoppen bleef steken op zeven duels en één treffer in de Keuken Kampioen Divisie. Daarnaast was hij in het bekerduel met MVV goed voor een hattrick.

De loopbaan van Achahbar bevindt zich de laatste jaren in een neerwaartse spiraal. De spits stond bij Feyenoord te boek als groot talent, maar een doorbraak bleef uit. In 2016 werd hij verkocht aan PEC Zwolle, dat hem een jaar later al naar NEC stuurde. Hoewel Achahbar daar regelmatig doel trof, kwam hij ook een paar keer om disciplinaire redenen in opspraak.

Toenmalig NEC-trainer Jack de Gier zette hem begin vorig jaar na een woordenwisseling uit de selectie. Nadat PEC vervolgens ook zijn contract had ontbonden, streek Achahbar neer aan de Krommedijk om zijn conditie op peil te houden. Dat resulteerde in september in een contract, maar ook die verbintenis diende hij dus niet uit.

Achahbar trainde vorige week nog mee bij de Turkse club Karagümrük van Brahim Darri, maar gaat nu dus in Roemenië aan de slag.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie