Heerenveen-uitblinker ontkent transfergeruchten: 'Laat ik aan mijn zaakwaarnemer'

Heerenveen-uitblinker ontkent transfergeruchten: 'Laat ik aan mijn zaakwaarnemer'

Gepubliceerd: zaterdag 18 januari 2020 om 14:14za 18-01-2020 om 14:14

Laatste update: zaterdag 18 januari 2020 om 14:20za 18-01-2020 om 14:20

Chidera Ejuke kwam afgelopen zomer voor twee miljoen euro over van het Noorse Vålerenga en wist het publiek van sc Heerenveen gelijk te imponeren. Het was een lange reis voor het voormalig Liverpool-talent, die vindt dat zijn rendement in Friesland nog beter kan.

Ejuke werd in de straten van Nigeria ontdekt en maakte uiteindelijk de overstap naar Europa. Makkelijk ging dat echter niet voor de aanvaller. "Als je in een Europees land geboren wordt en je hebt talent, dan is het allemaal wat makkelijker", vertelt hij in een uitgebreid interview met de Leeuwarder Courant. "Kijk naar Nederland: de structuur van de sport is hier zo anders, zoveel beter dan in Nigeria. Veel van mijn vrienden kunnen ook heel goed voetballen, maar zij moesten werken om hun familie te onderhouden."

Na zijn overstap naar Heerenveen maakte Ejuke meteen indruk op de supporters van de club. Zelf is hij echter kritisch. "Ik moet stabieler worden. Kijk naar toppers als Messi, Neymar en Ronaldo: zij hebben weleens een mindere dag, maar in een volgende wedstrijd richten ze zich weer op. Als ik stabieler word, gaat ook mijn rendement omhoog. Ik heb zes doelpunten gemaakt. Dat is niet zo slecht. Maar het aantal assists, nu twee, moet omhoog."

Transfer
Door zijn goede prestaties wordt de Nigeriaan in verband gebracht met andere clubs, maar daar is hij zelf nog niet mee bezig. "Dat laat ik over aan mijn zaakwaarnemer", vervolgt Ejuke. "Ik ben hier nog maar net en wil me concentreren op mijn spel, een betere voetballer worden. Ik voel me hier thuis, alle mensen die bij Heerenveen werken zijn mijn vrienden. Als het tijd is om naar mijn toekomst te kijken, dan doe ik dat. Ik moet zorgen dat ik er klaar voor ben als de volgende stap zich aandient."

Poll

Vertrekt Ejuke na dit seizoen al naar een grotere club?

(385 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws