Slot reageert op geruchten: 'Kan je zien waarom we zo blij zijn dat we hem hebben'

Slot reageert op geruchten: 'Kan je zien waarom we zo blij zijn dat we hem hebben'

Gepubliceerd: zondag 26 januari 2020 om 08:51zo 26-01-2020 om 08:51

AZ-trainer Arne Slot zag zijn ploeg zaterdagavond met 2-1 winnen van sc Heerenveen. Na afloop ging het vooral over doelpuntenmaker Dani de Wit en over back Thomas Ouwejan, die een vertrek wil forceren uit Alkmaar.

Slot heeft op het trainingskamp in de winterstop gesproken met De Wit en aangegeven dat hij meer doelpunten verwacht van de voormalig Ajax-speler. "Tuurlijk wil je van een aanvaller dat hij meer goals maakt, maar je moet Dani op een ander vlak niet onderschatten. Hij verzet veel werk", laat Slot na de wedstrijd weten voor de camera van FOX Sports. "Hij is van Jong Ajax gekomen, speelt nu voor het eerst structureel op het hoogste niveau. Ik denk dat het even tijd nodig heeft, maar hoop dat het steeds meer gaat leiden tot goals."

Na afloop ging het ook kort over de situatie van Ouwejan bij AZ. De linksback wil het liefst vertrekken, aangezien hij in de pikorde voorbij is gestreefd door Owen Wijndal. "Als je ziet hoe hij vanavond gespeeld heeft, kan je zien waarom wij zo blij zijn dat we Thomas erbij hebben. Het is een van de redenen dat je tweede staat. Op avonden als deze heb je Thomas nodig en als hij dat dan zo invult, dan ben je daar als trainer heel blij mee."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Zou Ouwejan dé oplossing zijn voor PSV's linksbackprobleem?

(4355 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws