Alderweireld haalt uit naar zaakwaarnemer: 'Zocht deal voor zichzelf bij Ajax'

Alderweireld haalt uit naar zaakwaarnemer: 'Zocht deal voor zichzelf bij Ajax'

Gepubliceerd: zondag 26 januari 2020 om 14:11zo 26-01-2020 om 14:11

Toby Alderweireld heeft slechte herinneringen aan zijn tijd met Sören Lerby. De Deense zaakwaarnemer behartigde de zakelijke belangen van de Tottenham Hotspur-verdediger bij Ajax, maar zou niet eerlijk zijn geweest.

Die opmerkelijke onthulling doet Alderweireld in Hoogvliegers van het Belgische Play Sports. "Mijn zaakwaarnemer, dat was toen Sören Lerby, heeft mij toen letterlijk in het zak gezet", aldus de oud-Ajacied. "Alle grote details weet ik daar niet van, maar hij zocht vooral een deal voor zichzelf. Vanaf toen zijn Stijn Francis (nieuwe zaakwaarnemer, red.) en mijn vader erbij gekomen."

Alderweireld was na het seizoen 2012/2013 toe aan een nieuwe stap. Die kwam er uiteindelijk met Atlético Madrid, maar Lerby had daar geen hand in. "Ik had het zeer goed gedaan bij Ajax, we pakten titels met de club en ik had nog maar één jaar contract. Toch bleven er bepaalde zaken uit, qua interesse", zegt de dertigjarige verdediger. “Mijn vader vond dat toen ook al niet kloppen."

"Jan (Vertonghen, red.) contacteerde mij over Tottenham en toen meldde ik dat aan mijn manager, maar daar hoorde ik dan niks van. Daarna belde Thibaut (Courtois, nvdr.) mij en zei hij dat er bepaalde zaken niet klopten met mijn zaakwaarnemer. Toen heeft mijn vader de deal in handen genomen en is de deal met Atlético rondgekomen. Er zijn heel veel slechte makelaars", sneert Alderweireld tot slot.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws