Wisselende verhalen over PSV'er Bergwijn: 'Dan vind ik dat je daarheen kunt'

Wisselende verhalen over PSV'er Bergwijn: 'Dan vind ik dat je daarheen kunt'

Gepubliceerd: zondag 26 januari 2020 om 20:58zo 26-01-2020 om 20:58

Bij Rondo raakt men niet uitgepraat over de bizarre situatie rond Steven Bergwijn, die niet meer voor PSV wil spelen en per direct naar Tottenham Hotspur wil. Ronald Waterreus, Youri Mulder en Algemeen Dagblad-journalist Sjoerd Mossou komen aan het woord.

Bergwijn liet zondagochtend aan trainer Ernest Faber weten dat hij naar Tottenham wil en niet meer voor PSV wenst te spelen. Naar verluidt is hij zonder toestemming van PSV afgereisd naar Londen. "Het schetst een beeld van hoe scheef de verhoudingen liggen", zegt Waterreus. "Als Hiddink nou trainer was geweest, was hij dan niet gegaan? Dan was hij ook gegaan. Je staat dan ook met je mond vol tanden."

"Wat zo ongelooflijk aan deze zaak is dat Tottenham Hotspur alleen een bod uitgebracht heeft. Een prima bod: dertig miljoen euro", zegt Mossou. "PSV vindt dat te weinig. Dat is voor Bergwijn helemaal geen reden om dan naar Londen te gaan. Als er nou een impasse zou zijn, maar die is er niet. PSV zegt: er is een bod binnengekomen, maar we hebben nog geen akkoord, dus je mag niet naar Londen. En die jongen die gaat gewoon."

Mulder snapt Bergwijn wel. "Als PSV zegt dat het te weinig is, zegt dat dat ze wel een overeenkomst zouden willen. Dan vind ik bijna dat je daarheen kunt gaan. Als PSV hem niet wil verkopen dan is het wat anders."

"Ik was op De Herdgang op de dag dat ze naar het trainingskamp in Qatar gingen", zegt Waterreus. "Bergwijn meldde zich toen af voor het trainingskamp. Hij rendde een paar rondjes in het bos en had een beetje last. Daarmee suggereer ik niet dat hij niet geblesseerd was, maar die sfeer hangt er dan al. Of je nou Ernest Faber, Dick Advocaat of wie dan ook daar neerzet, ze gaan dan ook niet mee."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Bergwijn had niet naar Londen mogen gaan

(1262 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws