Faber 'teleurgesteld' in Bergwijn: 'Seizoen afmaken, dan kun je altijd terugkomen'

Faber 'teleurgesteld' in Bergwijn: 'Seizoen afmaken, dan kun je altijd terugkomen'

Gepubliceerd: zondag 26 januari 2020 om 20:12zo 26-01-2020 om 20:12

PSV-trainer Ernest Faber geeft aan teleurgesteld te zijn in Steven Bergwijn. De aanvaller meldde zich zondagochtend bij Faber met het verzoek om hem niet op te nemen in de wedstrijdselectie voor het duel met FC Twente. De reden is inmiddels bekend: hij wil naar Tottenham Hotspur.

Volgens de laatste berichten is Bergwijn zelfs al in Londen, terwijl hij daar géén toestemming voor heeft gekregen van PSV. "De clubs zijn er volgens mij nog niet uit", zegt Faber in gesprek met de NOS. "Hij wilde daar graag zijn aandacht op richten. Ik heb spelers nodig die gemotiveerd zijn om er hier nog iets van te maken."

Faber is niet blij met de handelswijze van Bergwijn. "Ik ben eerder teleurgesteld dan boos. Je moet er iets van maken. Het beste is om het seizoen hier goed af te sluiten en dan een mooie transfer te maken. Dan verlaat je de club met een goed gevoel en kun je altijd weer terugkomen. Hij heeft ook lang in de jeugdopleiding gezeten. Hij maakt een andere keuze."

"Hij gaf aan zich te willen richten op een transfer. Ze moeten gemotiveerd zijn en er nog iets van willen maken met de spelers. We kunnen nog voor de tweede plaats gaan, of misschien hoger, maar dan hebben we wel iedereen nodig. Dat is belangrijk in deze fase, maar helaas mocht het niet zo zijn."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws