De beste fase van ons kwam toen hij gewisseld was, dat is jammer voor Siem

"De beste fase van ons kwam toen hij gewisseld was, dat is jammer voor Siem"

Gepubliceerd: maandag 27 januari 2020 om 07:57ma 27-01-2020 om 07:57

Siem de Jong verscheen zondag in Groningen aan de aftrap bij Ajax als vervanger van de geblesseerde Hakim Ziyech. Trainer Erik ten Hag stelt dat De Jong de kans verdiende, maar voelde zich toch genoodzaakt om hem na een uur te wisselen.

Met De Jong als bassispeler verloor Ajax met 2-1 op bezoek bij FC Groningen. In dat duel moesten de Amsterdammers het doen zonder Ziyech. "Ja, we missen spelers, maar daar heb ik het nooit over. Het gaat om de spelers die op het veld staan. Daar hebben we de energie in gestoken, we verwachten van hen dat ze een prestatie leveren. Dat is zeker in de eerste helft niet gelukt. Pas in de tweede helft stonden ze op, dat verwacht je vanaf de eerste minuut", oordeelt trainer Ten Hag tegenover Voetbal International.

De oefenmeester koos voor De Jong als vervanger van Ziyech. In het bekerduel met Spakenburg liet de middenvelder zich zien met een hattrick, al is het opstellen van De Jong niet alleen daarop gebaseerd. "Niet op basis van één wedstrijd, maar ook op wat hij heeft laten zien in het najaar en in de voorbereiding op de tweede seizoenshelft", aldus Ten Hag.

Het vertrouwen dat De Jong kreeg, kon hij echter niet terugbetalen en Ten Hag wisselde hem dan ook na een uur spelen. "Hij speelde in de fase dat wij niet goed speelden. Uiteindelijk hebben we gewisseld. De beste fase van ons kwam toen hij gewisseld was, dat is jammer voor Siem."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws