Bergwijn: 'Altijd opgekeken naar topcoach als Mourinho, nu ga ik voor hem spelen'

Bergwijn: 'Altijd opgekeken naar topcoach als Mourinho, nu ga ik voor hem spelen'

Gepubliceerd: woensdag 29 januari 2020 om 06:17wo 29-01-2020 om 06:17

Laatste update: woensdag 29 januari 2020 om 06:19wo 29-01-2020 om 06:19

Niets lijkt een transfer van Steven Bergwijn naar Tottenham Hotspur nog in de weg te staan. De Telegraaf volgde de aanvaller tijdens zijn kennismaking in Londen en geeft aan dat hij alleen zijn contract nog hoeft te ondertekenen, alvorens op het trainingsveld te kunnen staan in Engeland.

In een privéjet werd Bergwijn naar Londen gevlogen om zich te melden bij Tottenham. De aanvaller nam eerder al afscheid van technisch manager John de Jong en directielid Peter Fossen. "De Premier League, dat is het hoogst haalbare voor elke voetballer", vertelt Bergwijn tegen De Telegraaf. "Ja, dit is zeker een droom die uitkomt. Het voelt ook als het juiste moment om deze stap te wagen."

Tottenham-scout Brian Carey volgt Bergwijn al jaren. Zo zat hij vorig seizoen bijna elke wedstrijd op de tribune voor de PSV-aanvaller. Eenmaal bij Spurs aangekomen meldde coach José Mourinho zich meteen om Bergwijn op zijn gemak te stellen. Het enige Nederlandse woord dat Mourinho kent? "Ongelooflijk", lacht de coach. "Want dat zei Louis van Gaal elke dag ongeveer 200 keer, toen we samenwerkten bij FC Barcelona."

Premier League
Bergwijn onderging dinsdag een medische keuring en reisde vervolgens naar het ziekenhuis in de stad voor nog meer tests. Hij heeft grote bewondering voor Mourinho. "Ik heb altijd opgekeken naar een topcoach als Mourinho. En nu ga ik voor hem spelen. Het is geweldig om hier te zijn. Kijk alleen al naar de faciliteiten om ons heen. Als ik op de Playstation FIFA speel, kies ik ook bijna altijd een team uit de Premier League. Ik kijk ernaar uit om in die geweldige atmosfeer te gaan spelen."

Poll

Past Bergwijn bij Tottenham?

(4795 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws