AZ en Boadu denken titelstrijd vol te houden: 'Ajax maar pakken in de Arena'

AZ en Boadu denken titelstrijd vol te houden: 'Ajax maar pakken in de Arena'

01-02-2020 08:38
179

Ajax is niet zomaar verlost van AZ in de titelstrijd in de Eredivisie. Dat voorspelt Myron Boadu, die na de 4-0 zege op RKC Waalwijk denkt dat de Alkmaarders tot het einde gelijke tred kunnen houden met de Amsterdammers.

"Of de ervaring van Ajax straks in de beslissende fase de doorslag geeft? Ik hoop van niet", zegt de achttienjarige spits van AZ in het Algemeen Dagblad. "We zijn denk ik wel goed genoeg om tot het einde mee te blijven doen. We moeten constant blijven. Ik heb geen stress of zo. Ik heb er ook alle vertrouwen in dat de boys hier rustig kunnen blijven."

AZ versloeg Ajax in december met 1-0, maar nederlagen tegen Sparta en Willem II gaven de titelkansen een kleine knauw. Omdat ook Ajax niet foutloos bleef, doet de ploeg van coach Arne Slot nog volop mee. "Het waren twee slordige nederlagen", zegt Boadu over de misstappen. "Tegen Sparta kwamen we na de rode kaart voor Marco Bizot al snel met tien man te staan en tegen Willem II speelden we het eerste uur van de wedstrijd gewoon goed."

Boadu noemt de komende maand cruciaal. Volgende week wacht Feyenoord in het Afas Stadion en op 1 maart gaat AZ op bezoek bij Ajax. "Dan moeten we Ajax in de Arena maar gewoon pakken", lacht de topscorer van de Eredivisie met dertien goals. "We weten hoe goed we zijn en wat we kunnen. Dat is de kracht van AZ. Na die wedstrijd op 1 maart weten we denk ik wel meer. Maar eerst moeten we maar van Feyenoord zien te winnen."