Diemers: 'Van Rhijn schopte bijna mijn neus eraf, ik was echt boos'

Diemers: 'Van Rhijn schopte bijna mijn neus eraf, ik was echt boos'

02-02-2020 17:12 Laatste update: 18:50
9

Mark Diemers kreeg het tijdens Fortuna Sittard-sc Heerenveen aan de stok met de in de Eredivisie debuterende arbiter Ingmar Oostrom. De 26-jarige Leeuwarder werd in een duel geraakt door tegenstander Ricardo van Rhijn en kreeg tot zijn ontsteltenis geen vrije trap mee.

Diemers liet zijn ongenoegen daarover duidelijk blijken. "Ik was echt boos. Van Rhijn schopte bijna mijn neus eraf en hij (Oostrom, red.) liet doorspelen. Toen zat ik even in de emotie...", lachte de middenvelder na afloop in gesprek met FOX Sports.

Oostrom kreeg het dan ook te verduren. "Ik gebruikte wat scheldwoorden die niet helemaal netjes waren. Later ben ik naar de scheidsrechter toe gegaan en heb ik mijn excuses aangeboden. Was in de emotie, kan gebeuren", aldus Diemers, die ook een moment uit de eerste helft aanstipte. "Ik draaide weg bij Rodney Kongolo, die haakte mij en toen gaf hij hem ook niet. Het zat niet echt aan mijn kant vandaag, maar het is niet anders."

Diemers kon wel lachen na afloop: Fortuna won thuis met 2-1 en staat nu dertiende, met drie punten voorsprong op provinciegenoot en nummer 16 VVV-Venlo.