Frenkie de Jong: 'Die vraag krijg ik veel, maar daar houd ik mij niet mee bezig'

Frenkie de Jong: 'Die vraag krijg ik veel, maar daar houd ik mij niet mee bezig'

04-02-2020 10:26
35

Frenkie de Jong stelt dat hij gematigd tevreden is over zijn eerste halfjaar bij FC Barcelona. De 22-jarige middenvelder denkt dat het normaal is dat hij nog niet zijn beste spel heeft laten zien in Camp Nou.

"In deze eerste maanden bij Barça maak ik veel minuten en dat is altijd een goed teken in het eerste jaar", zegt De Jong in gesprek met Mundo Deportivo. "Voor nu ben ik redelijk tevreden met mijn prestaties, maar ook weer niet helemaal. Ik weet zeker dat ik nog veel beter kan."

"Ik denk dat ik een aantal goede wedstrijden heb gespeeld, maar het kan veel beter. Als je bij een nieuwe club komt heb je altijd wat aanpassingstijd nodig", vervolgt de Oranje-international. "Dat is normaal, maar ik hoop dat ik steeds beter ga spelen naarmate het seizoen vordert."

Volgens De Jong was zijn overstap van Ajax naar Barcelona wel eenvoudiger door de overeenkomsten tussen beide clubs. "De filosofie van beide clubs is hetzelfde, ze komen voort uit de ideeën van Cruijff. De verschillen zitten hem in de details. We spelen niet precies hetzelfde, maar het idee is hetzelfde. Daardoor kon ik mij gemakkelijker aanpassen."

Wel heeft De Jong een iets andere rol bij de Catalanen, waar hij vaak verder naar voren speelt op het middenveld. Dat blijft een heet thema onder de fans. Op welke plek voelt hij zich het beste? "Die vraag stellen veel mensen, maar het is niet iets waar ik me mee bezighoud. Ik wil gewoon zoveel mogelijk spelen, op welke positie dat is maakt me niet zoveel uit. Als ik speel ben ik gelukkig."