Beschuldigende vinger van Guardiola naar Real: 'Hij zit op niveau boven de top'

Beschuldigende vinger van Guardiola naar Real: 'Hij zit op niveau boven de top'

06-02-2020 11:25 Laatste update: 11:35
32

Pep Guardiola springt in de bres voor Eden Hazard. De Belgische vleugelflitser presteert ondermaats in Madrid, maar volgens de Spanjaard ligt dat niet aan Hazard zelf, maar aan de club.

In een gesprek met YouTuber Mario Alfanso Garrido, gaat de Spaanse oefenmeester in op de lastige situatie van Hazard. "Als hij niet op niveau is, is er iets aan de hand in Madrid, want hij is echt wel goed", cocludeert de trainer van Manchester City. Hazard kwam tot dusver slechts tot dertien wedstrijden in het maagdelijk wit van De Koninklijke, waarin hij goed was voor één doelpunt en vier assists. Hazard is overigens al een tijdje geblesseerd, en is inmiddels op de weg terug.

Guardiola vervolgt zijn betoog voor de Belgische dribbelaar. "Hazard is niet gewoon top, hij zit daar nog een niveau boven. Wat ik van hem gezien heb in Engeland, is wereldklasse. Maar iedereen weet dat je bij een nieuwe club een aanpassingsperiode nodig hebt", concludeert Guardiola. De uitspraken van Guardiola mogen opvallend genoemd worden. De oud-trainer van FC Barcelona spreekt zich eigenlijk zelden uit over het reilen en zeilen bij andere clubs.