Kopzorgen voor Excelsior: 'Duidelijk dat defensieve problemen niet zijn opgelost'

Kopzorgen voor Excelsior: 'Duidelijk dat defensieve problemen niet zijn opgelost'

07-02-2020 08:10
11

Marinus Dijkhuizen maakte zijn thuisrentree als trainer van Excelsior met een gelijkspel tegen NAC Breda (2-2). En dat terwijl Excsleior vijf minuten voor tijd nog een marge van twee had. Het toont de verdedigende gebreken van de ploeg uit Rotterdam.

In de 87ste en 94ste minuut zag Dijkhuizen hoe Excelsior een zeker lijkende overwinning nog weg wist te geven. Daarmee werd de nieuwe trainer nog maar eens met zijn neus op de feiten gedrukt. "Het werd me duidelijk dat de defensieve problemen nog niet zijn opgelost", aldus de trainer tegenover het Algemeen Dagblad.

Wedden

Meer odds

Onder Ricardo Moniz, de ontslagen voorganger van Dijkhuizen, kende Excelsior al problemen in de achterhoede. Het scoren ging de club uit Kralingen prima af, maar het incasseerde dit seizoen al 44 tegendoelpunten. En dus is het de vraag of de defensie wel genoeg kwaliteit heeft. "Dat kan ik nog niet helemaal beoordelen. Zo op het eerste oog lijkt die kwaliteit zéker wel aanwezig."

In de winterse transferperiode haalde Excelsior Feyenoord-speler Wouter Burger al op huurbasis naar Kralingen om de defensie te versterken, maar tegen NAC kon hij in de slotfase niets meer doen omdat hij met kramp afhaakte. Ook tegen Jong PSV kreeg Excelsior al twee tegendoelpunten (2-1 verlies) nadat Burger de strijd moest staken. "Opvallende statistiek. Maar ik denk dat Burger tegen Helmond Sport negentig minuten kan maken."