Spaanse media zien 'Ajax-gezicht' bij De Jong: 'Eindelijk die geweldenaar gezien'

Spaanse media zien 'Ajax-gezicht' bij De Jong: 'Eindelijk die geweldenaar gezien'

09-02-2020 23:52 Laatste update: 10-02-2020 08:28
39

Frenkie de Jong was trefzeker voor Barcelona tijdens de uitwedstrijd bij Real Betis (3-2 winst voor de Catalanen) en dus schrijft de Spaanse pers massaal over de prestaties van de middenvelder uit Arkel. De spelmaker maakte indruk en liet 'zijn ware gezicht eindelijk zien'.

El Mundo Deportivo zag 'eindelijk het Ajax-gezicht' bij De Jong. De opbouw richting de 1-1, die de voormalig Ajacied zelf maakte op aangeven van Messi, kan op goedkeuring rekenen van de Spaanse sportkrant. De Jong zette de aanval zelf op en kwam op die manier in combinatie met Messi en dat zijn acties die de Nederlander 'moet herhalen om te slagen bij Barça'.

De toeschouwers in Estadio Benito Villamarin genoten volgens AS van een 'voetbalclinic' van De Jong, die volgens de grote sportkrant de beste speler op het veld was. Niet alleen het doelpunt kan AS bekoren, maar ook de wijze waarop De Jong over het veld bleef lopen en zijn team ook verdedigend ondersteunde. 'Een geweldige speler en dat hebben wij nu eindelijk ook gezien', schrijft de krant.

De combinatie met Messi, waarop de Argentijn een heerlijk wippertje gaf en De Jong in stelling bracht, is voor Marca reden om meer te verwachten. 'Als ze elkaar dit seizoen zo blijven vinden, kunnen we nog veel plezier aan Barcelona gaan beleven', is de conclusie van het Spaanse medium. De middenvelder uit Arkel was 'doorslaggevend'.

El Desmarque, de laatste weken nog bijzonder negatief over De Jong, is nu ook positief gestemd. Volgens de dienstdoende journalist oogt hij 'wat timide en gereserveerd', maar daar was in Sevilla niets van te zien. Daarmee heeft hij zijn wedstrijd in Bilbao wel rechtgezet, zo valt er te lezen. 'Hij was één van de beteren op de as van het veld', klinkt het, waarmee De Jong een 7 krijgt.

Tenslotte beoordeelt ook Sport de Nederlander met een 7. De Betis-defensie had het lastig met de penetraties van De Jong, zag de beoordelaar. 'Met kracht en klasse bleef hij maar gevaar stichten', zo klinkt het. De veelzijdigheid van de nummer 21 van Barcelona maakt indruk, maar toch heeft Sport nog een kleine kanttekening. De Jong is nog niet constant genoeg en moet het vaker gaan laten zien.