We maakten er grapjes over: PSV, AZ, dan Feyenoord en daarna Ajax

"We maakten er grapjes over: PSV, AZ, dan Feyenoord en daarna Ajax"

Gepubliceerd: vrijdag 14 februari 2020 om 09:48vr 14-02-2020 om 09:48

Laatste update: vrijdag 14 februari 2020 om 10:30vr 14-02-2020 om 10:30

Robin Schouten was de grote uitblinker bij NAC Breda tijdens de bekeroverwinning op AZ (1-3) met een doelpunt en een assist. In de halve finale wacht nu Feyenoord, daarna misschien zelfs Ajax.  

De overwinning van woensdagavond doet de spelers van NAC hopen op meer. "Toen we PSV lootten, was heel het schema bekend. We maakten er grapjes over: PSV, AZ, dan Feyenoord en daarna Ajax. We zijn aardig op weg", vertelt Schouten in gesprek met BN DeStem

Schouten speelde in de jeugdopleiding van AZ, maar maakte uiteindelijk de overstap naar NAC. "Als kleine jongen droomde ik om in het stadion van AZ te spelen. Nu had ik een NAC-tenue aan en wordt het zo'n wedstrijd, prachtig. We hoorden in de bus dat er supporters bij het stadion zouden staan. Schitterend dat al die mensen de moeite nemen om ons op te wachten, genieten. Ik denk niet dat het een gebruikelijk tafereel is, ik heb dit nog nooit meegemaakt."

Cadeautje
NAC Breda doet het in de beker dus uitstekend tegen de grootste teams van Nederland, maar heeft het in de Keuken Kampioen Divisie vaak lastig. "Ik kan niet uitleggen waarom het zo is. Natuurlijk droom ik van een finale. Maar heel eerlijk, dan ga ik toch voor promotie. Voor een club als NAC is de beker een soort cadeautje. We moeten niet vergeten dat we terug willen naar de eredivisie, dat is het hoofddoel."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Wat wordt Feyenoord-NAC?

(1826 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws