Directe promotie blijft doel na nieuwe bekerstunt: 'NAC moet de Eredivisie in'

Directe promotie blijft doel na nieuwe bekerstunt: 'NAC moet de Eredivisie in'

Gepubliceerd: donderdag 13 februari 2020 om 21:33do 13-02-2020 om 21:33

Laatste update: donderdag 13 februari 2020 om 22:14do 13-02-2020 om 22:14

NAC Breda zorgde woensdagavond opnieuw voor een gigantische bekerstunt. De nummer zes van de Keuken Kampioen Divisie versloeg AZ, de huidige nummer twee van de Eredivisie, met 1-3 en dat kan Nick Olij nog maar moeilijk geloven.

Tegenover BN DeStem reageert Olij op de nieuwe bekersensatie van NAC, dat in de vorige ronde al PSV versloeg. "Het is voor mij ook een beetje van: Wow, wat is hier allemaal gebeurd? Vanavond, maar ook tegen PSV. Als je ze alle vier wint, dat zou wat zijn zeg", aldus de NAC-doelman na afloop van het duel met AZ.

Met de nieuwe stunt tegen een grote club uit de Eredivisie ontpopt NAC zich tot de sensatie van het bekertoernooi. "We kunnen er lacherig over doen, maar uiteindelijk dwingen we het zelf af. Soms moet ik gewoon trots zijn op het team, dat ben ik nu."

In de halve finale neemt NAC het op tegen de winnaar van het duel tussen sc Heerenveen en Feyenoord, maar daar is Olij vooralsnog niet mee bezig. "Ik denk niet: Oh, we gaan straks misschien tegen Feyenoord in De Kuip spelen, ik ben nu al zenuwachtig. Nee, waarom zou ik? We knokken voor iedere meter, zitten er met z’n allen bovenop. Voor mij maakt het niks uit of we voor de beker of de competitie spelen. Uiteindelijk is de doelstelling directe promotie. NAC moet de Eredivisie in. Daar hoort deze club thuis."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws