Blind: Dat maakt Liverpool onderscheidend in het huidige topvoetbal

Blind: "Dat maakt Liverpool onderscheidend in het huidige topvoetbal"

Gepubliceerd: dinsdag 18 februari 2020 om 07:05di 18-02-2020 om 07:05

Dit Liverpool heeft alles in zich om een iconisch elftal te worden, vindt Danny Blind. De analist van Ziggo Sport is onder de indruk van het spel van de ploeg van Jürgen Klopp, die dinsdag de Champions League hervat op bezooek bij Atlético Madrid.

"Het Liverpool van nu moet zijn eerste Engelse landstitel nog winnen. Zo bekeken is het veel eer om ze al het stempel 'legendarisch' te geven", zegt Blind in het Algemeen Dagblad. "Maar oké: ze wonnen al de Champions League en de wereldbeker. Maar waar ik vooral met heel veel belangstelling naar kijk is de speelwijze, de hand van Klopp. Al zijn elftallen staan voor dynamiek, voor omschakeling op de allerhoogste snelheid, gekoppeld aan heel veel vaardigheid aan de bal. Dat was bij Dortmund ook zo."

Blind geniet vooral van de manier waarop Liverpool met vijf aanvallers speelt, door de twee backs die altijd buitenspelers worden. "Roberto Firmino is de centrumspits, die zich laat zakken naar het middenveld om aanspeelbaar te zijn. Ondertussen sprinten Salah, Mané of een van de backs op volle snelheid diep in het gat dat Firmino laat vallen. "En dan komt het mooiste nog: stel, je verliest de bal, hoe sta je dan als team met zoveel mensen voorin? Maar de restverdediging, die is bij Klopp ook met de weinige spelers die dan overblijven op orde. Dát is echt heel knap. Het maakt ze speciaal en onderscheidend in het huidige topvoetbal."

Poll

Gaat Liverpool de Champions League prolongeren?

(793 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws