Update: Groenendijk bedankt voor Roda: 'Die kans is niet zo heel groot'

Update: Groenendijk bedankt voor Roda: 'Die kans is niet zo heel groot'

Gepubliceerd: donderdag 20 februari 2020 om 20:12do 20-02-2020 om 20:12

Laatste update: zaterdag 22 februari 2020 om 21:06za 22-02-2020 om 21:06

Roda JC heeft de zoektocht naar een opvolger van de ontslagen Jean-Paul de Jong voorlopig gestaakt. Kersvers technisch directeur Jeffrey van As houdt voorlopig vast aan tussenpaus Maurice Verberne.

Fons Groenendijk – die met Van As al bij ADO Den Haag werkte – was een kandidaat in Kerkrade, maar liet onlangs weten dat hij niet tussentijds in wilde stappen. Verberne – juist een oud-ploeggenoot van Van As bij ADO – was tijdens de wedstrijden tegen FC Den Bosch (1-5 nederlaag) en De Graafschap (2-0 nederlaag) de eindverantwoordelijke: als het aan de technisch directeur ligt, blijft dat voorlopig ook zo.

Verberne heeft nog niet de juiste papieren, maar de KNVB heeft hem tot 8 maart dispensatie gegeven. "Maar wellicht geeft de KNVB ons langer dispensatie. Dat zijn we aan het uitzoeken", vertelt Van As aan 1Limburg. "Iedereen is hier zeer tevreden over hoe de huidige staf met de spelersgroep omgaat. Als ze langer zouden kunnen blijven, dan zullen we dat niet nalaten."

Roda JC speelt vrijdagavond de uitwedstrijd tegen Keuken Kampioen Divisie-koploper SC Cambuur.

Update: Fons Groenendijk gaat waarschijnlijk niet aan de slag bij Roda JC. Investeerder Roland Hogenelst had na technisch manager Jeffrey van AS ook zijn oog laten vallen op de trainer. "Ik heb daarmee gesproken, maar die kans is eerlijk gezegd niet zo heel groot", zegt Groenendijk bij FOX Sports. Een buitenlands avontuur zou hij wel zien zitten, laat hij weten.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws