Fortuna Sittard en Ultee vinden elkaar: nieuw contract in de maak voor trainer

Fortuna Sittard en Ultee vinden elkaar: nieuw contract in de maak voor trainer

Gepubliceerd: zondag 23 februari 2020 om 12:34zo 23-02-2020 om 12:34

Sjors Ultee is dichtbij een nieuw contract bij Fortuna Sittard. De coach reageert ook op de omstreden situatie bij zijn club: de CBV heeft kritiek op de contructie van Fortuna, aangezien Kevin Hofland nog geen trainerslicentie heeft.

"We zijn in gesprek en het gaat de goede kant op", geeft Ultee aan bij Goedemorgen Eredivisie van FOX Sports. "Het is nog niet verlengd, maar het gaat de goede kant op. Dan kunnen we verder gaan, heeft Kevin (Hofland, red.) ook zijn diploma. Dan is het probleem ook opgelost."

Vanuit de CBV is er kritiek op het beleid in Sittard. Kevin Hofland heeft zijn trainerslicentie nog niet, dus zou eigenlijk geen hoofdcoach mogen zijn. Daarom wordt Ultee naar voren geschoven, terwijl Hofland ook een grote rol speelt bij de club. "Als je het diploma gaat verplichten kan je ook heel snel denken dat het is om geld te verdienen", vervolgt Ultee. "Wat kan er misgaan, behalve verliezen? Ik vind het twijfelachtig of een diploma verplicht moet zijn, maar ik snap ook wel dat je een bepaalde standaard wil hanteren."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws