Ultee én eigenaar Gün woedend: 'Scheids snapte niet dat de VAR niet ingreep'

Ultee én eigenaar Gün woedend: 'Scheids snapte niet dat de VAR niet ingreep'

Gepubliceerd: zondag 16 februari 2020 om 00:15zo 16-02-2020 om 00:15

Laatste update: zondag 16 februari 2020 om 11:01zo 16-02-2020 om 11:01

Fortuna Sittard-trainer Sjors Ultee deed na de thuiswedstrijd tegen FC Emmen een opmerkelijke onthulling tegenover FOX Sports. Ultee had tijdens de rust met arbiter Jeroen Manschot gesproken over de penaltymomenten tijdens de eerste helft.

Amadou Ciss ging over het been van de inglijdende Michael Chacón en Felix Passlack leek pootje gehaakt te worden door Glenn Bijl. Geen van beide incidenten leverde een strafschop op: Ultee vond dat zijn ploeg recht had op minstens één penalty en vond bijval bij de arbitrage. "Tijdens de rust kregen we allemaal berichtjes door: penalty, penalty! Dan vraag je tijdens het 'oplopen': heb je het ook teruggekeken? En dan hoor je van de scheidsrechters dat ze eigenlijk niet snapten waarom de VAR niet ingreep..."

Manschot en zijn assistenten verklaarden dat het VAR-team – bestaande uit Marc Nagtegaal en Rogier Honig – 'hem had kunnen geven'. "Heel correct", aldus Ultee, die na het opnieuw bekijken van de beelden nog steeds vol onbegrip was, met name over de tackle op Ciss. "Je kunt niet zeggen dat hij (Chacón, red.) de bal speelt... Ik snap het echt niet. Echt bizar, heel slecht."

Ook Fortuna-eigenaar Isitan Gün was vol onbegrip. De Turkse geldschieter wilde aanschuiven bij de persconferentie, maar mocht FOX Sports en de NOS niet te woord staan. Uiteindelijk spuwde Gün zijn gal via Twitter. 'Een schande voor het voetbal', oordeelde hij. 'Een scheidsrechter die toegeeft dat hij een penaltysituatie had gezien en een VAR die niets laat weten, waardoor er uiteindelijk geen penalty kwam... Ik heb hier geen woorden voor.'

Poll

Ben jij een voorstander van de VAR?

(6881 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws