De Jong: 'Jammer dat ik Cruijff nooit heb ontmoet, je merkt zijn enorme invloed'

De Jong: 'Jammer dat ik Cruijff nooit heb ontmoet, je merkt zijn enorme invloed'

Gepubliceerd: maandag 24 februari 2020 om 08:22ma 24-02-2020 om 08:22

Frenkie de Jong merkt bij FC Barcelona nog altijd de impact van Johan Cruijff. Volgens de 22-jarige middenvelder komt de legendarische nummer veertien nog regelmatig ter sprake in Camp Nou.

"Helaas heb ik Johan Cruijff nooit mogen ontmoeten", vertelt De Jong aan de UEFA. "Dat is jammer, maar ik voel zijn invloed: bij Ajax en nu bij Barcelona. Je merkt dat hij een grote impact heeft gehad. Uit de manier waarop mensen over hem spreken, ook zij die met hem hebben gewerkt of hem hebben meegemaakt, blijkt wat voor speciaal persoon hij was."

"Bij Barcelona merk je dat echt", benadrukt de Oranje-international. "Als je hier over voetbal praat en je zegt dat je uit Nederland komt, dan komt zijn naam heel snel ter sprake. Zijn visie op het voetbal heeft een enorme invloed gehad. Ze zijn hem hier eeuwig dankbaar."

De Jong staat nu dagelijks op het veld met een ander Barça-icoon, Lionel Messi. "Toen ik met hem begon te trainen was het vreemd, want toen ik twaalf jaar was keek ik vaak voetbal. Hij was destijds al de beste ter wereld. Hij won de Ballon d'Or. Je kunt wel zeggen dat ik een fan was."

De oud-Ajacied stelt dat hij helemaal op zijn plek is bij de Spaanse kampioen. "Barça is een ongelooflijke club en ik heb hier altijd willen spelen. Je voelt dat je met Barça altijd de Champions League kunt winnen. We hebben onze kwaliteit nog niet altijd laten zien, maar ik merk dat er de laatste tijd verbetering in zit. Hopelijk vinden we op tijd onze topvorm."

Poll

Voldoet Frenkie de Jong tot dusver aan de verwachtingen bij Barcelona?

(6897 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws