Frenkie de Jong: 'Die positie bestaat niet bij Barça, mensen begrijpen het niet'

Frenkie de Jong: 'Die positie bestaat niet bij Barça, mensen begrijpen het niet'

Gepubliceerd: zondag 23 februari 2020 om 09:50zo 23-02-2020 om 09:50

Frenkie de Jong heeft zich in zijn eerste seizoen bij FC Barcelona meteen ontpopt tot basisspeler. De 22-jarige middenvelder denkt dat hij zich mede door de vergelijkbare filosofie van Ajax en de Spaanse kampioen zo goed heeft kunnen aanpassen.

"Natuurlijk, Barcelona is beter en er zijn hier wel wat spelers die individueel beter zijn. Maar met Ajax hebben we vorig seizoen ook een heel hoog niveau gehaald. Daarom is de overgang niet supergroot", zegt De Jong tegen de NOS.

Wel krijgt de Oranje-international vragen over zijn positie bij de Catalaanse grootmacht. "Bij het Nederlands elftal en vorig seizoen bij Ajax speelden we met twee controlerende middenvelders en één diepe nummer tien. Bij Barcelona spelen we vaak met één controlerende middenvelder. Dus die positie bestaat helemaal niet bij Barcelona. Ik denk dat mensen het vaak ook niet begrijpen."

"Mensen zeggen: je speelt niet op je positie", vervolgt De Jong. "Maar ik speel gewoon op het middenveld, en natuurlijk, soms wat dieper. Maar ik moet me daar gewoon aanpassen. Ik zie het echt niet als een probleem. Ik speel bijna alle wedstrijden. Het is ook alleen maar goed voor me. Je moet zorgen als je een goede speler bent dat je op meerdere posities uit de voeten kan."

Wel geeft De Jong toe dat hij op zijn best is als hij veel aan de bal kan komen en betrokken wordt in de opbouw. "Het meer controlerend spelen ligt me beter dan wanneer ik echt diepste middenvelder ben."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Voldoet Frenkie de Jong tot dusver aan de verwachtingen bij Barcelona?

Ja
72%
Nee
28%
(6898 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws