VI meldt interesse van Ajax in David: 'Wij laten hem niet gaan voor 25 miljoen'

VI meldt interesse van Ajax in David: 'Wij laten hem niet gaan voor 25 miljoen'

Gepubliceerd: dinsdag 25 februari 2020 om 09:30di 25-02-2020 om 09:30

Laatste update: dinsdag 25 februari 2020 om 09:36di 25-02-2020 om 09:36

Jonathan David is één van de absolute smaakmakers bij KAA Gent. Verschillende topclubs worden in verband gebracht met de twintigjarige Canadees, maar de vraagprijs is niet mals. Ook bij Ajax staat hij op het transferlijstje, meldt Voetbal International.

Tegenover Het Nieuwsblad laat Gent-directeur Michel Louwagie weten dat het al een recordbod heeft afgeslagen voor David. "Er lag in januari al een recordbod op tafel, maar dat hebben we afgeslagen. Ons doel is deze ploeg samen te houden, ook ná de zomer. We hebben het contract van David niet voor niks verlengd tot 2023."

Volgens VI azen naast Ajax onder meer FC Porto, Olympique Lyon, RB Leipzig, Lazio, Arsenal en Everton op de aanvaller. KAA Gent is ambitieus en wil zijn steunpilaren echter niet verliezen. "We hebben héél veel talent. Yaremchuk was ook goed bezig tot hij geblesseerd uitviel, hij is ook nog jong. En Chakvetadze komt ook terug. Die jongeren vormen een ideale mix met onze ervaren spelers. Het is de bedoeling om dat zo te houden."

Meer dan 25 miljoen euro
"We willen ons volledig concentreren op het kampioenschap én op de Europa League en willen nu niet spreken over transfers", stelt Louwagie. "Het is schitterend dat we met David een topschutter hebben rondlopen, maar we willen hem vooral ­houden. Uiteraard laten we zo'n speler niet gaan voor 25 miljoen. We hebben dit seizoen al mooie dingen laten zien, daar willen we mee doorgaan."

David speelt bij Gent voornamelijk als schaduwspits. In 25 optredens in de Jupiler Pro League was hij goed voor achttien doelpunten en acht assists.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws