Frenkie de Jong betreurt rol bij Barcelona: 'Het is heel anoniem, jammer genoeg'

Frenkie de Jong betreurt rol bij Barcelona: 'Het is heel anoniem, jammer genoeg'

Gepubliceerd: woensdag 26 februari 2020 om 08:04wo 26-02-2020 om 08:04

Frenkie de Jong kan leven met het 1-1 gelijkspel in de uitwedstrijd van FC Barcelona bij Napoli in de achtste finale van de Champions League, maar is niet tevreden over zijn eigen inbreng. De oud-Ajacied speelde een anonieme rol op het Catalaanse middenveld.

"Het is niet top, maar het is uiteindelijk wel een resultaat", zegt De Jong in het Stadio San Paolo tegen Veronica. Zelf kon hij zijn stempel niet drukken. "Ik kwam weinig aan de bal. Dat is jammer natuurlijk. Het is een ander soort rol waarin ik moet spelen", verklaart de middenvelder. "Dat maakt verder niet uit, maar het is wel heel anoniem, jammer genoeg."

Klagen wil de Oranje-international niet. "We speelden een soort 4-4-2. Ik was de meest vooruitgeschoven middenvelder en moest af en toe voor diepte zorgen. Ik kan de bal wel gaan halen en leuk m'n ding doen, maar dat is niet goed voor het team. Het frustreert me helemaal niet. Ik zit in mijn eerste jaar bij Barcelona en ik speel bijna alles, daar ben ik heel blij mee."

"In deze rol kan ik ook prima spelen", vervolgt De Jong. "Deze avond heb ik misschien niet zoveel kunnen doen, maar dat is in andere wedstrijden weer anders. Je moet het altijd bij jezelf zoeken. Ik moet zorgen dat ik iets beslissender ben."

Overigens lonkt voor De Jong een kans op zijn favoriete positie. Sergio Busquets is geschorst voor de return op 18 maart, net als Arturo Vidal. Voor Barça wacht zondagavond eerst El Clásico tegen Real Madrid.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws