Frenkie de Jong-discussie bij Ziggo: 'Eén moment dat ik veelzeggend vond'

Frenkie de Jong-discussie bij Ziggo: 'Eén moment dat ik veelzeggend vond'

Gepubliceerd: woensdag 26 februari 2020 om 00:02wo 26-02-2020 om 00:02

Laatste update: woensdag 26 februari 2020 om 11:12wo 26-02-2020 om 11:12

Youri Mulder ziet dat Frenkie de Jong niet optimaal wordt benut door FC Barcelona-trainer Quique Setién. De middenvelder was vaak zoekende in het duel met SSC Napoli en kwam er niet echt aan te pas.

"Er was één moment dat ik veelzeggend vond. Hij zakte uit, dat deed hij bij Ajax ook altijd, maar dan werd hij gewoon aangespeeld. Hij twijfelde: moet ik het nou wel of niet doen? Oh nee, want er is me gezegd dat ik dieper moet spelen. Zijn natuurlijke reactie is dat hij om de bal vraagt, maar hem is opgedragen om anders te voetballen. Dat is zijn plek niet", zegt Mulder bij Ziggo Sport.

Presentator Jack van Gelder vraagt zich af waarom Barcelona De Jong dan gehaald heeft als ze hem toch niet inzetten waar hij het beste is. "Wat ik gek vind als je zo'n speler haalt: zijn kwaliteit is de bal halen en met een indribbel voor een overtalsituatie op het middenveld zorgen, waardoor ook de verdediging eventueel uit moet stappen, maar daar komt hij helemaal niet aan toe. Ik snap dan niet waarom ze hem hebben gehaald, tenzij ze hem alvast wilden hebben omdat hij Busquets op moet volgen."

"Ze vonden hem zó goed dat ze hem meteen wilden hebben", vervolgt Mulder. "Maar ze hebben er met Arthur, Rakitic en Busquets al drie. Ze hebben nu vier dezelfde voetballers lopen. Dat is niet goed. Hij kan ook z'n waarde hebben als hij iets meer naar voren speelt, zoals ook bij het Nederlands elftal, maar z'n klasse uit hij als hij aangespeeld wordt en het spel kan verdelen. Hier moet hij een adjudant zijn van Busquets. Hij voegt zich wel in de rol, maar dat is niet goed voor hem."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Eens met Mulder?

Ja
91%
Nee
9%
(2092 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws