'Vermiste' Frenkie de Jong krijgt een 4: 'Ajax verkocht verkeerde film aan Barça'

'Vermiste' Frenkie de Jong krijgt een 4: 'Ajax verkocht verkeerde film aan Barça'

Gepubliceerd: woensdag 26 februari 2020 om 07:45wo 26-02-2020 om 07:45

Laatste update: woensdag 26 februari 2020 om 11:44wo 26-02-2020 om 11:44

Frenkie de Jong speelde dinsdag een kleurloze wedstrijd voor FC Barcelona tegen Napoli in de achtste finale van de Champions League. De 22-jarige middenvelder krijgt enkele zware onvoldoendes na het 1-1 gelijkspel in het Stadio San Paolo.

Vooral Diario Sport besteed veel aandacht aan de Nederlander. 'De Jong, vermist in de strijd', kopt de Catalaanse sportkrant in een opiniestuk. 'De Jong speelt nooit slecht. Dat is een garantie. Hij heeft een goed beoordelingsvermogen en maakt weinig fouten. Maar ze hebben ons een andere film verkocht. Wij dachten dezelfde voetballer te krijgen op wie we verliefd werden bij Ajax, eentje die het Nederlandse orkest met zijn dirigentenstok aanstuurde. Die De Jong zien we niet bij Barça. Het is een ander.'

'Het is natuurlijk niet zijn fout want de trainers, eerst Valverde en nu Setién, denken nog steeds dat de beste positie aanvallend op het middenveld is, in plaats van als controleur. Maar daar schijnt hij niet. En nog minder als er geen ruimte is en hij moet wachten tot de bal bij hem komt', aldus Sport. 'Hij heeft zich niet aangepast aan de positie waar hij nu speelt. Het is makkelijk om alleen naar de trainers te wijzen, maar de Nederlander moet ook meer doen. Zeker in zulke Champions League-duels.'

Sport geeft de oud-Ajacied dan ook een 4. 'Vermist', luidt de veelzeggende toevoeging. 'Napoli bood geen ruimtes tussen de linies en De Jong nam nauwelijks deel aan de opbouw van het spel. Hij is gedreven, maar alleen goede wil is niet genoeg op dit niveau.' Daar sluit Mundo Deportivo zich in korte bewoordingen bij aan. 'Ver, heel ver weg van de actieve en vitale voetballer die overkwam van Ajax', luidt de korte toevoeging.

Ook Marca concludeert dat De Jong onzichtbaar was in Napels. 'Hij keerde terug in de basiself nadat hij rust had gehad. Hij probeerde voorin te combineren met Messi, maar hij zag geen kans om gevaarlijke passes te geven. Hij verbeterde wel naarmate de tijd verstreek.' El Periodico geeft de Oranje-international een 5, maar een toelichting ontbreekt.

Net als in Diario Sport krijgt De Jong daarmee niet de laagste beoordeling. Vooral Júnior Firpo (2 en 3) en Ivan Rakitic (3 en 4) krijgen de wind van voren.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws