Rendement Stengs moet omhoog in aanloop naar EK: 'Scoren over algemeen meer'

Rendement Stengs moet omhoog in aanloop naar EK: 'Scoren over algemeen meer'

Gepubliceerd: woensdag 26 februari 2020 om 08:06wo 26-02-2020 om 08:06

Laatste update: woensdag 26 februari 2020 om 08:14wo 26-02-2020 om 08:14

Kenneth Perez en Ronald de Boer uitten dinsdag kritiek op het rendement van Calvin Stengs, die net als de rest van de AZ-spelers in een vormdipje lijkt te zitten. Het zal beter moeten, wil hij in aanmerking komen voor een plek in de Oranje-selectie op het EK, zo geeft Perez aan.

Toen Perez geconfronteerd werd met de cijfers van Stengs in de laatste wedstrijden, schrok hij. "Ook omdat we ze net voordat de uitzending begon, pas kregen", geeft de analist aan in gesprek met het Algemeen Daglbad. "Ik dacht echt: in de haast is vast een foutje gemaakt. In Nederland worden talenten snel gehypet. Maar goed, als het minder gaat, is er vaak wel begrip. Maar één goal in vijftien wedstrijden, dat is niet goed."

Wil Stengs mee met Oranje naar het EK van aankomende zomer, dan moet het beter vindt Perez. "Zeker ook met het oog op het Nederlands elftal, waar hij moet concurreren met spelers als Steven Bergwijn, Quincy Promes en Steven Berghuis. Die scoren over het algemeen meer. De bondscoach zal daar naar kijken", sluit hij af.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws