Basaksehir maakt achterstand goed en schakelt Sporting uit in knotsgek duel

27-02-2020 21:46 Laatste update: 21:38
12

Istanbul Basaksehir heeft donderdag gestunt door Sporting Portugal uit te schakelen in de Europa League. De Portugezen verspeelden een 3-1 voorsprong en gingen in de verlenging onderuit: 4-1.

Sporting won vorige week met 3-1 door goals van Sebastián Coates, Andraz Sporar en Luciano Vietto. Namens Basaksehir scoorde Edin Visca. Het duurde even voor Basaksehir, dat minimaal twee keer moest scoren, voor het eerst kon juichen tegen Sporting. Martin Skrtel opende na 31 minuten de score. Toen Danijel Aleksic in de blessuretijd van de eerste helft ook 2-0 maakte was de achterstand gerapereerd.

Basaksehir zocht druk naar de volgende goal, maar kreeg plots de 2-1 van Vietto tegen. Die treffer leek Sporting naar de volgende ronde te brengen, maar in de blessuretijd wist Visca een verlenging af te dwingen.

Iedereen maakte zich op voor een strafschoppenserie, tot Basaksehir in de 119e minuut aan mocht leggen voor een strafschop. Visca maakte zich onsterfelijk en schoot zijn ploeg vanaf elf meter naar de volgende ronde.

FC Porto - Bayer Leverkusen 1-3
Peter Bosz is met zijn Bayer Leverkusen door naar de achtste finales van de Europa League. FC Porto werd in Portugal gedeklasseerd: 1-3. Dat was na de eerdere 2-1 zege in Leverkusen meer dan genoeg.

Al na tien minuten opende Lucas Alario de score voor Leverkusen. In het eerste kwartier na rust maakten Kerem Demirbay en Kai Havertz, die ook al twee assists gaf, de walk-over compleet. Moussa Marega deed nog wel iets terug namens FC Porto, maar dat was lang niet genoeg.

Kluivert scoort voor AS Roma
Ook Justin Kluivert is door naar de volgende ronde met AS Roma en daar had Kluivert zelf een groot aandeel in. De aanvaller maakte de 1-1 tegen AA Gent en dat was na de 1-0 in eigen huis van vorige week voldoende.

Weghorst naar volgende ronde
VfL Wolfsburg kende in de return tegen Malmö geen enkele moeite met de Zweden: 0-3. Met Wout Weghorst in de basis en een 2-1 voorsprong na de eerste wedstrijd plaatste Wolfsburg zich probleemloos voor de volgende ronde door goals van Josip Brekalo, Yannick Gerhardt en Joao Victor.